Dreamer Stardust Hazy IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 661, Dreamer Stardust Hazy IPA, Ελληνική india pale ale μπύρα με 6,2% αλκοόλ από την Dreamer Brewing, τους αγαπημένους μας νομάδες ζυθοποιούς από τη Βέροια, Στέλιο Αφεντούλη και Μαρία Αλεξανδρίδου για τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Η Stardust Hazy IPA, είναι η πέμπτη ετικέτα της Dreamer Brewing (αν δεν έχω χάσει το μέτρημα), ζυθοποιήθηκε και εμφιαλώθηκε στην Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης (Sknipa Microbrewery), και στην ζυθοποίησή της χρησιμοποίησαν βύνες κριθαριού, σιταριού, νιφάδες βρώμης, Motueka και Cryo Mosaic λυκίσκους, double dry hopping, και ξύσμα lime!

Περνώντας στη γευσιγνωσία της μπύρας-αστερόσκονης, το χρώμα της είναι θολό σκουρόξανθο, με αρκετό, λευκό, συνεκτικό αφρό μέσης προς μεγάλης διάρκειας. Έχει υπέροχα hoppy αρώματα, με έντονες νότες εσπεριδοειδών, κίτρου, lime, λεμονανθού αλλά και τροπικών φρούτων, ανανά, και μάνγκο. Το σώμα της είναι μεσαίο και με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι καταπληκτική, χυμώδης και πολύπλοκα φρουτώδης, γλυκόπιοτη με νότες αντίστοιχες των αρωμάτων! Τέλος η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη με μια πολύ ελαφριά πικράδα και τεράστια διάρκεια, σε βαθμό που δεν ήθελα πιώ άλλη μπύρα (δυστυχώς είχα μια μόνο Stardust) για να μην χάσω την επίγευση που μου είχε αφήσει!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland