Brewdog Jet Black Heart (Nitro Edition)

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 653, Brewdog Jet Black Heart, Σκωτσέζικη vanilla milk stout μπύρα με άζωτο, 30 IBUs και 4,7% αλκοόλ από την ιδρυθείσα το 2007 ζυθοποιία Brewdog, στο Fraserburgh της Σκωτίας. Περισσότερα για τη ζυθοποιία εδώ.

Ανήκει στη "Seasonal" σειρά και στη ζυθοποίησή της έχουν χρησιμοποιηθεί βύνες Black, Brown, Carafa, Pale, Medium Crystal, Extra Dark Crystal, σιταριού και νιφάδες βρώμης, Γερμανικός λυκίσκος Hallertauer Taurus, λακτόζη και βανίλια! Για την ανθράκωσή της έχει χρησιμοποιηθεί άζωτο και για αυτό το λόγο πάνω στο κουτάκι αναγράφονται και οι σχετικές οδηγίες σερβιρίσματος:
1) Περιστρέψτε κάθετα το κουτί 5 φορές. Ανοίξτε το.
2) Ρίξτε τη απότομα σε ένα ποτήρι pint.
3) Αφήστε τη να ηρεμήσει 0 δευτερόλεπτα. Απολαύστε!
Ακολουθήστε τις και μη φοβηθείτε πως θα ξεχειλίσει από το ποτήρι αφού οι μπύρες με ανθράκωση αζώτου δεν συμπεριφέρονται όπως τις μπύρες με διοξείδιο του άνθρακα. Έχει αντικαταστήσει την προηγούμενή της έκδοση που ήταν χωρίς άζωτο και για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η Jet Black Heart είναι φυσικά μαύρη στο χρώμα με καφέ, βελούδινο και κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, γλυκά, με έντονες νότες καβουρδισμένης βύνης και σοκολάτας. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο, βελούδινο, με πολύ χαμηλή ανθράκωση. Η γεύση της είναι γλυκόπικρη, ευχάριστη, με νότες σοκολάτας, καφέ και λακτόζης.  Τέλος η επίγευσή της γλυκόπικρη, με ελαφριά οξύτητα, απαλές νότες βανίλιας και μεγάλη σχετικά διάρκεια.

Πηγή : www.brewdog.com


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland