La Trappe PUUR

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 584, La Trappe PUUR, Ολλανδική μοναστηριακή (Trappist) Belgian ale μπύρα, με 4,7% αλκοόλ, EBC 8 & IBU 27 από τους μοναχούς της Brouwerij de Koningshoeven, το πιο γνωστό από τα 2 Ολλανδικά μοναστήρια που φέρουν το γνωστό τραππιστόσημο στις φιάλες των μπυρών τους. Περισσότερα για το μοναστήρι εδώ.

Η La Trappe PUUR φέρει πιστοποίηση παρασκευής με πράσινη ενέργεια, από τον μοναδικό φορέα πιστοποίησης οργανικών ποιόντων στην Ολλανδία, Skal Biocontrole. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πατέρας Abbot αποφάσισε να την ονομάσει PUUR (που σημαίνει "καθαρό" στα ολλανδικά). Μόνο υψηλής ποιότητας οργανικοί λυκίσκοι και βύνες κριθαριού, επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή της.

Στο χρώμα είναι ξανθιά θολή με πυκνό, κρεμώδη, συνεκτικό λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι γλυκά, βυνώδη, με απαλές νότες λυκίσκου. Το σώμα της είναι γεμάτο, με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι περισσότερο γλυκιά από πικρή πράγμα που από τη μια σε ξαφνιάζει καθώς η παρουσία 2 κώνων λυκίσκου στην ετικέτα σε προδιαθέτει για μια hoppy μπύρα, από τη άλλη όμως, αλήθεια, πόσο hoppy θα μπορούσε να είναι μια Trappist Belgian ale; Επίσης είναι ευχάριστη, ξεδιψαστική, με πολύ απαλές νότες κίτρου και της χαρακτηριστικής βέλγικης μαγιάς. Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος  είναι και η επίγευσή της, γλυκόπικρη και μεγάλης διάρκειας.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland