Rychtář Grunt 11%

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 583, Rychtář Grunt 11%, Τσέχικη pilsener μπύρα με 4,6% αλκοόλ, από την Pivovar Rychtář στο Hlinsko της κεντρικής Τσεχίας, στις όχθες του ποταμού Chrudimka. Η ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1913 με την ονομασία Pivovar Hlinsko (Hlinsko Brewery). To 1948 κρατικοποιήθηκε κι έγινε μέρος των Horácké Breweries και μετέπειτα East-Bohemian Breweries. Η πρώτη εμφιαλωμένη μπύρα ήταν το 1981, μια 12% lager με την ονομασία RYCHTÁŘ. Το 2008 αγοράστηκε από την Pivovar Lobkowicz a.s. Η ζυθοποιία Rychtář παράγει 5 είδη μπύρας και αξίζει να σημειωθεί πως είναι ένα από τα λίγα ζυθοποιεία στην Τσεχία που, χρησιμοποιεί τον λυκίσκο στη φυσική του μορφή.

Η Rychtář Grunt 11% βρέθηκε στα χέρια μου και στο ποτήρι του μπυρολογίου ως δώρο της καλής συναδέλφου Σοφίας, από πρόσφατο ταξίδι στην Τσεχία! Na zdraví Σοφία!

Η σημερινή μπύρα λοιπόν, είναι ξανθιά, διαυγής με λευκό συνεκτικό αφρό μέσης διάρκειας. Έχει απαλά βυνώδη αρώματα, τυπικά της κατηγορίας. Το σώμα της είναι ελαφρύ με μέση ανθράκωση. Η γεύση της δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, είναι ξεδιψαστική κι ισορροπημένη με μια ελαφριά πικράδα. Η επίγευσή της είναι το αδύνατό της σημείο καθώς αφήνει μια μεταλλική αίσθηση.

Πηγή : www.rychtar.cz



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland