Arkoudi

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 590, Arkoudi, Ελληνική pilsner μπύρα με 5% αλκοόλ, από την Ηλειακή Ζυθοποιία στο Λαντζόϊ Ηλείας. Περισσότερα για τη ζυθοποιία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η μπύρα βρέθηκε στα χέρια μου ως δώρο από τα παιδιά μου που την βρήκαν σε ένα mini market στο Αρκούδι Ηλείας, και επιτέλους κατάφεραν να βρουν μια μπύρα για να μου την κάνουν δώρο και να μην την έχω ήδη πιει! 
Δυστυχώς από ολόκληρο internet και τόσα social media δεν κατάφερα να αλιεύσω κάποια παραπάνω πληροφορία για τη συγκεκριμένη μπύρα. Άρα έχω μείνει με τις συγκεχυμένες πληροφορίες τις ετικέτας που αναφέρει : "Η μπύρα Ήλιδα είναι τοπικό προϊόν υψηλής ποιότητας." Άντε βγάλε άκρη τώρα. 

Όπως και να έχουν τα πράγματα η μπύρα Arkoudi, είναι τοπική, απαστερίωτη, αφιλτράριστη, ξανθιά, με αρκετό, συνεκτικό, λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι βυνώδη, λίγο πιο έντονα από τα τυπικά της κατηγορίας. Το σώμα της είναι μεσαίο προς ελαφρύ με μέση ανθράκωση! Η γεύση της είναι μεστή, ξεδιψαστική, γλυκόπιοτη, βυνώδης, με απαλές νότες λυκίσκου, και τέλος η επίγευσή της είναι ελάχιστα πικρή, και με μέση διάρκεια.

Πηγή : καμία


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland