Charma Australian light lager #2


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 463, Χάρμα Australian Lager, Ελληνική βαρελίσια αφιλτράριστη special brew, Australian Lager μπύρα με 4,5% αλκοόλ, από την Κρητική Ζυθοποιία στα Χανιά. Πρόκειται για την δεύτερη παρτίδα της συγκεκριμένης special brew. Η πρώτη κυκλοφόρησε το διάστημα Μάρτιο με Ιούνιο 2017, και η οποία δυστυχώς δεν έτυχε να περάσει από τα ποτήρια του "αγαπημένου μου μπυρολογίου".
Η λειτουργία της Κρητικής Ζυθοποιίας ξεκίνησε το 2007 και είναι η πρώτη μικροζυθοποιία στο Νομό Χανίων με έδρα το Ζουνάκι του Δήμου Πλατανιά. Στην παραγωγή των μπυρών της χρησιμοποιούνται εξαιρετικής ποιότητας βύνες από τη Ελλάδα και το Βέλγιο, λυκίσκοι από όλο τον κόσμο και το κρυστάλλινο νερό από τα Λευκά Όρη! Όλες οι μπύρες διανέμονται μόνο σε βαρέλι!
H φετινή λοιπόν Australian Lager έχει υπέροχο θολό ξανθοκίτρινο χρώμα με πυκνό κατάλευκο αφρό. Καταναλώθηκε εντός του χώρου που έλαβε μέρος το Athens Beer Festival 2018, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, και συνόδευε 2 υπέρ-αλατισμένα σουβλάκια που την έκαναν ακόμα πιο ποθητή και απολαυστική!
Έχει ευχάριστα αρώματα γλυκιάς βύνης, καλαμποκιού και γρασιδιού και υπέροχη, ξεδιψαστική γεύση με τη  γλυκάδα του καλαμποκιού και την πικράδα του λυκίσκου σε μια αρμονική ισορροπία.
Μία καλοκαιρινή εξαιρετικά ευκολόπιοτη, ελαφριά, δροσιστική και τραγανή ξανθιά lager!




Σχόλια

  1. Από Ρόδο!Tην Χάρμα την πρωτοδοκίμασα πριν 4-5 χρόνια σε φεστιβάλ μπύρας στο Ζάππειο. Από όλες που δοκίμασα αυτή μου φάνηκε η καλύτερη, ίσως και γιατί οι άνθρωποι της ζυθοποιϊας πέρα από το κυπελλάκι που σου έδιναν, ήσαν οι μόνοι σε όλη την Έκθεση που σου προσέφεραν και παξιμαδάκια ως συνοδευτικό. Κρητικοί γαρ, ειδήμονες του ποτού...Δεν ξέρω λοιπόν αν αυτό από μόνο προσέθεσε κάτι στην γεύση αλλά είναι γεγονός ότι την μπύρα τους την κατέταξα πρώτη ανάμεσα σε αυτές που μπόρεσα να πιω. Δυστυχώς, στην Ρόδο δεν κυκλοφορεί η Χάρμα. Ίσως νάχουν μοιράσει αμφότεροι, Κρητικοί και Ροδίτες, τις περιοχές καταναλώσεως. Επιπλέον, νομίζω ότι τα προϊόντα της εταιρείας κυκλοφορούν σε βαρέλι.Ως εκ τούτου, δεν είχα την δυνατότητα να ξαναπιώ Χάρμα αλλά στην πρώτη ευκαιρία θα την ξαναπάρω όπως θα δοκιμάσω και τις Weiss και Dunkel που επίσης παράγει αυτή η εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland