Strange Brew Uncle Jam's Tale #4 Wallonian Farmhouse

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 469, Uncle Jam's Tale #4 Wallonian Farmhouse, Ελληνική saison μπύρα με 6 % αλκοόλ. Παρασκευάζεται από την gypsy ζυθοποιία Strange Brew σε συνεργασία με τη Μικροζυθοποιία Χίου. Θυμηθείτε την προηγούμενη ιστορία (tale 3) του παραμυθατζή θείου Jam εδώ.
Πρόκειται για ένα στυλ μπύρας που την πίνουν κατά κόρον οι αγρότες στις γαλλόφωνες βέλγικες επαρχίες την άνοιξη, την περίοδο της συγκομιδής. Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση η συνταγή τροποποιήθηκε ανάλογα από του ζυθοποιούς, με πιο "σύγχρονα" χαρακτηριστικά, έντονη βέλγικη μαγιά και αρωματικούς citrusy λυκίσκους Lemondrop και Centennial, για να ταιριάζει καλύτερα με το ελληνικό καλοκαίρι!
Το χρώμα της είναι θολό, ξανθό με λευκό κρεμώδη, συνεκτικό αφρό. Έχει υπέροχα αρώματα με νότες λεμονιού, κίτρου και μαγιάς, γεμάτο σώμα και αρκετά έντονη ενανθράκωση. Η γεύση της είναι νόστιμη, γλυκιά, ξεδιψαστική με τις φρουτώδης  νότες των εσπεριδοειδών να της προσδίδουν έναν ιδιαίτερα ευχάριστο 'λεμονάτο' χαρακτήρα. Ιδιαίτερα έντονη και όξινη είναι και η επίγευσή της που σφραγίζει την άκρως ευχάριστη και καλοκαιρινή εμπειρία.

Πηγή : www.strangebrew.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland