Kaiserdom Hefe-Weissbier

 

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 708, Kaiserdom Hefe-Weissbier, Γερμανική weiss μπύρα με 4,7% αλκοόλ και 20 IBU από την Brauerei Kaiserdom, τη μεγαλύτερη ζυθοποιία στο Bamberg της Άνω Φρανκονίας. Διαβάστε περισσότερα για τη ζυθοποιία εδώ.

Η σημερινή Kaiserdom είναι αφροζύμωτη, με θολό ξανθό χρώμα με σχετικά λίγο αλλά συνεκτικό, κρεμώδη λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ευχάριστα, τυπικά της κατηγορίας, με έντονες νότες μπανάνας και γαρύφαλλου. Το σώμα της είναι ελαφρύ με μέση ανθράκωση. Η γεύση της, χωρίς να εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, είναι βυνώδης, γλυκόπιοτη με νότες αντίστοιχες των αρωμάτων και με το γαρύφαλλο να ξεχωρίζει σε αυτή. Τέλος η μέσης διάρκειας επίγευσή της είναι ελάχιστα πικάντικη και διακρίνεται από μια ελαφριά πικράδα.

Πηγή : kaiserdom.de

Σχόλια

  1. Καλημέρα από Ρόδο!Καλή μπύρα Weiss αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Προ καιρού έκανα έναν μικρό διαγωνισμό μεταξύ 3 Weiss: Kaiserdom, Craft και Βεργίνα. Κατά την γνώμη μου καλύτερη ήταν η Βεργίνα, μετά η Kaiserdom και τέλος η Craft. H εν λόγω μπύρα αποτελεί κάτι ενδιάμεσο μεταξύ Weiss και Keller. Πίνεται εύκολα και αγοράζεται εύκολα γιατί είναι δελεαστική τόσο η παλαιού τύπου φιάλη όσον και η ετικέττα της. Μία απλά καλή επιλογή αν και προτιμώ σαφώς την Keller από τα προϊόντα της ιδίας εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω Βεργίνα θα ψήφιζα μεταξύ των 3 weiss που αναφέρατε! Συμφωνώ όμως και για την keller της Kaiserdom! Είναι πολύ νόστιμη!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland