Gouden Carolus Hopsinjoor

 
Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 707, Gouden Carolus Hopsinjoor, Βέλγικη, δυνατή μπύρα, ας πούμε Belgian IPA τύπου μπύρα με 9 EBC, 50 IBUs και 8% αλκοόλ από την Brouwerij Het Anker στο Mechelen της επαρχίας της Αμβέρσας, στη φλαμανδική περιοχή της χώρας. Πρόκειται ίσως για το αρχαιότερο ζυθοποιείο που ακόμα λειτουργεί στο Βέλγιο, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Η Gouden Carolus Hopsinjoor παράγεται από το 2008, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο γνωστό, τοπικό, Zythos Beer Festival (ZBF) που γίνεται στο Λέβεν, την πρωτεύουσα της Φλαμανδικής Βραβάντης. Εντυπωσίασε τους επισκέπτες του οι οποίοι της χάρισαν το βραβείοThe Consumers trophy Zythos Beer Festival 2008”.

Στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιούνται 5 διαφορετικά είδη βέλγικων λυκίσκων σε διάφορες και το όνομά της είναι μια σύνθετη λέξη - λογοπαίγνιο για τους λυκίσκους (hop) και τον Opsinjoor, έναν τυπικό παραδοσιακό μπεκροχαρακτήρα της περιοχής του Mechelen, έναν κοντό άνθρωπο με μουστάκι που συμβολίζει τον αιώνιο μεθυσμένο που χτυπά τη γυναίκα του! Ως τιμωρία, ρίχνεται στον αέρα από τους γείτονές του σε ένα μεγάλο πανί χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς!

Ο Opsinjoor
Πηγή : 
https://nl.wikipedia.org/wiki/Opsinjoorke

Περνώντας στα της μπύρας, το χρώμα της είναι θολό κιτρινόξανθο, με αρκετό συνεκτικό, κρεμώδη αφρό όπως συχνά συναντούμε στις belgian ales μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα, μεθυστικά, οινώδη και hoppy ταυτόχρονα, με νότες εσπεριδοειδών φρούτων και  μαγιάς. Έχει μεσαίο προς γεμάτο σώμα κι αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη, πικάντικη, με νότες εσπεριδοειδών, γαρύφαλλου, πιπεριών και βοτάνων. Τέλος, η επίγευσή της είναι ξηρή και πικρή με ελαφρώς πικάντικο χαρακτήρα και μεγάλη διάρκεια!

Πηγή : www.hetanker.be

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Astroblaster

Henninger

ΛΑΤΙΝΑ

Lagunitas IPA

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Sol