Mikònu Red Saison, Barrel aged Ale 2019 - Vinsanto Edition

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 712, Mikònu Red Saison, Barrel aged Ale 2019 - Vinsanto Edition, Ελληνική κόκκινη saison μπύρα με 9% αλκοόλ, από τη Μικροζυθοποιία Μυκόνου, (Mykonos Brewing Company) στη θέση Αργύραινα κοντά στη Χώρα του κοσμοπολίτικου Κυκλαδίτικου νησιού! Περισσότερα για τη Μικροζυθοποιία Μυκόνου και τους ζυθοποιούς της αξίζει να διαβάσετε στο αφιέρωμά της στο popaganda.gr, ή και στις σελίδες του παρόντος μπυρο-ημερολογίου ψάχνοντας τις αναρτήσεις με ετικέτα Mykonos Brewing Company.

Η Mikònu Red Saison, είναι μια υψηλόβαθμη saison του 2019, παλαιωμένη για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια που φιλοξενούσαν το κρασί vinsanto της Γαίας Οινοποιητική στη Σαντορίνη. Εμφιαλώθηκε με το χέρι σε περιορισμένο αριθμό 750ml φιαλών, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έχει αρκετά διαυγές, σκούρο κόκκινο χρώμα, με λιγοστό, κρεμώδη, ελαφρώς μπεζ αφρό μέσης  διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, στα οποία κυριαρχούν οι έντονα οινώδης νότες που έχει κληρονομήσει από την παραμονή της στο βαρέλι του κρασιού. Το σώμα της είναι ελαφρύ με ιδιαίτερα αυξημένη ενανθράκωση! Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γεμάτη, φρουτώδης, αρχικά φαίνεται ξηρή και στην πορεία γίνεται γλυκόπικρη με ευχάριστες νότες σταφίδας, κρασιού και ξύλου, που όσο ζεσταίνεται γίνεται ολοένα και καλύτερη, καθώς και το αλκοόλ αρχίζει να γίνεται πιο ευδιάκριτο. Τέλος, η επίγευσή της έχει είναι επίσης γλυκόπικρη κι έχει μεγάλη διάρκεια. 

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland