Σόλο Anthology - Nelson Sauvin IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 674, Σόλο Anthology - Nelson Sauvin IPA, India pale ale μπύρα με 6% αλκοόλ και 25 IBUs από τη Kρητική μικροζυθοποιία Σόλο! Είναι το 2ο μέλος της σειράς "Ανθολογία", σειρά hoppy ζύθων εμπνευσμένη από τα άνθη των λυκίσκων. Σε αυτή τη σειρά η Σόλο επιλέγει εκλεκτές ποικιλίες λυκίσκων από όλο τον κόσμο και μας παρουσιάζει τα αρωματικά και γευστικά τους χαρίσματα μέσα από γενναίες δόσεις των 20 γραμμαρίων ανα λίτρο! Ας θυμηθούμε το πρώτο μέλος της σειράς, την Kohatu IPA, εδώ.

Και 2η λοιπόν συνταγή είναι μια μονοποικιλιακή IPA με λυκίσκο από την ηφαιστειογενή Νέα Ζηλανδία, και συγκεκριμένα τον Nelson Sauvin, μια εκρηκτική και σχετικά νέα στην craft σκηνή ποικιλία λυκίσκου. Παίρνει το όνομα της αφενός από την πόλη από όπου προέρχεται, Nelson, και αφετέρου από το αρωματικό της προφίλ που παραπέμπει σε αυτό της οινικής ποικιλίας Sauvignon Blanc. Πρόκειται για μια ποικιλία με πολύ έντονο και ακραίο προφίλ που ακροβατεί ανάμεσα σε φρουτώδη χαρακτηριστικά τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, passion fruit και φραγκοστάφυλλα αλλά και γήινα, πικάντικα στοιχεία. Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο που μας πέρασε και στα τέλη Αυγούστου που επέστρεψα από τις καλοκαιρινές μου διακοπές στην Κρήτη οριακά βρήκα ένα από τα τελευταία αν όχι το τελευταίο μπουκάλι ζυθοποιείο για να φέρω στην Αθήνα!
 
Το χρώμα της είναι ξανθό, θολό, με λευκό, συνεκτικό αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, έντονα, με hoppy νότες τροπικών αλλά και εσπεριδοειδών φρούτων. Το σώμα της είναι μεσαίο προς γεμάτο, με μέτρια ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη, πικάντικη και σχετικά ευκολόπιοτη για μπύρα με 20 γραμμάρια λυκίσκου ανά λίτρο, με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, μάνγκο, passion fruit και πεπόνι και μια πολύ ευχάριστη πικράδα, η οποία είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της μεγάλης διάρκειας επίγευσης.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland