Chios Beer IPA

 

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 703, Chios Beer IPA, Ελληνική india pale ale μπύρα με 6,3% αλκοόλ από τη Ζυθοποιία Χίου για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ, σε προηγούμενη ανάρτηση στις σελίδες του παρόντος μπυρο-ημερολογίου, για την Chios Beer Wheat - with mastic

Στην ετικέτα της απεικονίζεται το αρχαίο έμβλημα της Χίου, η Σφίγγα, κόρη της Έχιδνας και του Τυφώνα και προϊὸν αιμομιξίας που παρουσιάζει τέσσερις μορφές: Κεφαλή παρθένου (νεαρού κοριτσιού), στήθος και φτερά πτηνού, σώμα λιονταριού και ουρά φιδιού.
Βέβαια στην περίπτωσή μας η απεικόνιση της Σφίγγας είναι σε πιο ελεύθερη μορφή, με την ουρά να έχει αντικατασταθεί με ουρά φρέσκου λυκίσκου ενώ στο χέρι κρατά ένα στάχυ κριθαριού!

Η Chios Beer IPA είναι αφιλτράριστη και απαστερίωτη, με ξανθό θολό χρώμα και αρκετό λευκό, συνεκτικό αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι φρουτώδη με υπέροχες hoppy νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο με κανονική ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, ιδιαίτερα ευκολόπιοτη, γλυκόπικρη, με φρουτώδεις νότες εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, ανανά, πεπονιού και μάνγκο! Τέλος, η επίγευσή της έχει μεγάλη διάρκεια και είναι φρουτώδης κατ' αντιστοιχία με τη γεύση, και χαρακτηρίζεται από μια ελαφριά, ευχάριστη, πικράδα.

Πηγή: www.faze.gr


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland