Kentavros Kampos

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 702, Kentavros Kampos, Ελληνική weiss μπύρα με 5% αλκοόλ από τη νομαδική ζυθοποιία Kentavros Craft Beers στο Βόλο. Παράγεται στις εγκαταστάσεις της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλίας. Η ζυθοποιία απαρτίζεται από δυο αδέρφια οικοζυθοποιούς, τον Γιώργο και τον Χρήστο Ζαντιώτη για τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ, στην παρουσίαση της πρώτης τους μπύρα, της Kentavros Pilsner.

H σημερινή "καμπίσια" μπύρα είναι απαστερίωτη, αφιλτράριστη, ξανθιά θολή με άφθονο πυκνό, κρεμώδη, αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι ευχάριστα με έντονα φρουτώδεις νότες μπανάνας και γαρύφαλου, τυπικά της κατηγορίας. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο και με αρκετή ανθράκωση! Η γεύση της είναι απολαυστική, γλυκόπιοτη, φρουτώδης με μια ελαφριά οξύτητα που της προσδίδει ένα ευχάριστα αναζωογονητικό χαρακτήρα. Τέλος η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη, ελαφρώς όξινη κι έχει μεγάλη διάρκεια.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Henninger

Perlenbacher Premium Pils

Argos Star Lager

Strongbow Red Berries

Lagunitas IPA

Βάκχος Lager... εζυμώθηκε κατά λάθος

Kaiserdom Kellerbier

Ψυχή του πάρτι