Kentavros Kampos

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 702, Kentavros Kampos, Ελληνική weiss μπύρα με 5% αλκοόλ από τη νομαδική ζυθοποιία Kentavros Craft Beers στο Βόλο. Παράγεται στις εγκαταστάσεις της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλίας. Η ζυθοποιία απαρτίζεται από δυο αδέρφια οικοζυθοποιούς, τον Γιώργο και τον Χρήστο Ζαντιώτη για τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ, στην παρουσίαση της πρώτης τους μπύρα, της Kentavros Pilsner.

H σημερινή "καμπίσια" μπύρα είναι απαστερίωτη, αφιλτράριστη, ξανθιά θολή με άφθονο πυκνό, κρεμώδη, αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι ευχάριστα με έντονα φρουτώδεις νότες μπανάνας και γαρύφαλου, τυπικά της κατηγορίας. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο και με αρκετή ανθράκωση! Η γεύση της είναι απολαυστική, γλυκόπιοτη, φρουτώδης με μια ελαφριά οξύτητα που της προσδίδει ένα ευχάριστα αναζωογονητικό χαρακτήρα. Τέλος η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη, ελαφρώς όξινη κι έχει μεγάλη διάρκεια.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Strongbow Red Berries

Kaiserdom Kellerbier

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Kentavros Pilsner

Henninger

Postřižinské Výčepní Světlé

Blonder Bräu