Kentavros Pilsner

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 559, Kentavros Pilsner, Ελληνική premium pilsner μπύρα τσέχικου τύπου με 4,4% αλκοόλ. Παράγεται στη Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας από τη νεοϊδρυθείσα ζυθοποιία Kentavros Craft Beers στο Βόλο! Είναι αποτέλεσμα νομαδικής ζυθοποίησης (nomad/gypsy brewing) όπως έχει καθιερωθεί ο όρος για τη δυνατότητα να βράσεις την συνταγή σου σε ένα ζυθοποιείο χωρίς αυτό να σου ανήκει. Η ζυθοποιία απαρτίζεται από δυο αδέρφια οικοζυθοποιούς τον Γιώργο και τον Χρήστο Ζαντιώτη.

Ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους με την μπύρα το 2016 ως οικοζυθοπιοί. Το πάθος τους για την μπύρα και η αγάπη τους για τον craft τρόπο ζωής γενικότερα είναι αυτά που τους οδήγησαν να εξελίξουν τις συνταγές τους και μέσω της Kentavros Craft Beers να μας προσφέρουν κάτι χειροποίητο κατευθείαν στα ποτήρια μας. Πηγή έμπνευσής τους σε αυτά που έχουν κάνει, αλλά περισσότερο σε αυτά που υπόσχονται πως θα έρθουν, είναι η Ελληνική Μυθολογία και συγκεκριμένα οι Κένταυροι, τα υβριδικά ημιανθρώπινα πλάσματα, που κατ' αυτήν ζούσαν στο Πήλιο, και κυρίως ο γνωστότερος εξ αυτών, ο Κένταυρος Χείρων ο οποίος μας διδάσκει ένα τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής σε σχέση με τους υπολοίπους. Ήταν άριστος γνώστης των αρχαίων μαχητικών τεχνών, κοσμογνώστης, βοτανολόγος, θεραπευτής και φιλόσοφος, δάσκαλος του Αχιλλέα, του Ιάσωνα αλλά και του Ασκληπιού. Διαβάσετε περισσότερα στη συνέντευξη του Γιώργου Ζαντιώτη εδώ.
Η Kentavros Pilsner, η οποία κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες ημέρες στην όμορφη φιάλη 500ml που φαίνεται στη φωτογραφία, είναι η πρώτη τους μπύρα ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και μια δεύτερη συνταγή τους, η Kampos Weiss.  

H σημερινή μπύρα λοιπόν, είναι ξανθιά, με όμορφο, πυκνό, συνεκτικό, κρεμώδη λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας, που σταδιακά μειώνεται σε ένα λεπτό στρώμα και σε συντροφεύει μέχρι το τέλος! Τα αρώματα της είναι ευχάριστα, βυνώδη, τα τυπικά της κατηγορίας, αλλά πιο έντονα, με τη διακριτική παρουσία του λυκίσκου, που να σημειωθεί πως είναι της ευγενούς κατηγορίας Saaz. Το σώμα της είναι μεσαίο με αρκετή ανθράκωση! Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, μεστή, ξεδιψαστική, ιδιαίτερα γλυκόπιοτη, βυνώδης, με απαλές νότες ξηρών καρπών και ψωμιού. Τέλος η επίγευσή της είναι ελάχιστα ξηρή με μια ελαφριά πικράδα, κι έχει μεγάλη διάρκεια, σφραγίζοντας ιδιαιτέρως ευχάριστα τη γευστική εμπειρία.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia