3 Brothers Beer

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 7013 Brothers Beer, Ελληνική Neat Lager Beer (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ετικέτα), σπιτική, με 4% αλκοόλ, από μια καλά-καλή παρέα που βρίσκεται στη ζυθομάνα Κρήτη και ενίοτε κυκλοφορεί με ευφάνταστα μπλουζάκια του τύπου (we are here to drink your beer!! … τα αλκοόλια!!). 
Ως περήφανος μέλος της συγκεκριμένης παρέας τις μέρες που βρίσκομαι κι εγώ στα πάτρια εδάφη, μόλις χθες έλαβα το πεσκέσι μου με μια φιάλη της «3 Brothers Beer» μεταξύ άλλων μπυρών και ένα σημείωμα με την ιστορία της, που αμέσως ακολουθεί.
 
Μια Κυριακή του Σεπτέμβρη που μας πέρασε, παρ ’όλη τη μιζέρια της εποχής του κορονο-τέτοιου, η προαναφερθείσα παρέα λοιπόν, “λούστηκε” με αγάπη, φιλοξενία, γέλιο και πειράγματα. Φάγανε και ήπιανε “στο σπίτι του παππού & της γιαγιάς” στη Γέργερη Ηρακλείου, κι ας λείπουν εκείνοι χρόνια…
Γέργερη Ηρακλείου

Είχανε προ-αποφασίσει κι ετοιμαστεί κατάλληλα για το “έγκλημα” μιας και θα ’χανε καλή παρέα και εκ προοιμίου αρίστης ποιότητας τρεχούμενο νερό! Ως ολοκληρωμένοι γύφτ… εεεεε… γκουχ-γκουχ.. νομάδες ήθελα να πω, εκτός απ’το τζάμπα νερό ,”κλέψανε” και μια μικροποσότητα βύνης του ερωτικού μετανάστου-ζυθοποιού Γιώργου Ζαντιώτη την οποία σπάσανε με μπλέντερ (!!) παρακαλώ. Απαλλοτριώσανε ρεύμα για το grainfather του Καραμό, κι αφού τέλος είχανε ξεχάσει ΚΑΙ τον κουβά ζύμωσης(!!!) αποφασίσανε ότι θα ήταν λογικό να φορτώσουνε το βραστό γκρεηνφάδερ και να το μεταδειάσουνε στο Ηράκλειο (!!!)
Το grainfather του Καραμό
Μετά από 1 μήνα υπομονή περίπου, χθες, 3 Νοεμβρίου, ανήμερα του τοπικού Άη Γιώργη του Μεθυστή όπου παραδοσιακά ανοίγουν τα βαρέλια για να δοκιμάσουν το κρασί, και η περίοδος του ρακοκάζανου λαμβάνει την τιμητική της, με μεγάλη χαρά αποκάλυψαν το “παιδί” τους - και προϊόν του προαναφερθέντος εγκλήματος - την περιορισμένης ποσότητας μπύρα που βράσανε επί τόπου, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα...
Αφιερώνουν λοιπόν την «3 Brothers Beer» στ’ αδέρφια Νησιωτάκη με σεβασμό. Στην Ολυμπία, το Γιώργο και στον πρόωρα εκλιπόντα Λάμπη,τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, και τους εύχονται να είναι ευτυχισμένοι, δυνατοί και δοτικοί όπως πάντα!
Επίσης να αναφερθεί πως και ετικέτα είναι από μια απαλλοτριωμένη φωτογραφία απ’το FB του Γιώργου Νησιωτάκη που πειράξανε κατάλληλα.

Οι συντελεστές της ζυθοποίησης:
Κωνσταντίνος Βερίγος, Νίκος Καραμολέγκος, Αντώνης Καντηφεδάκης.
Εύσημα:
Γιώργος Ζαντιώτης, Μαρία Σταθάκη, Μπάμπης Γιάννικας, Χριστίνα Βελονάκη.
Περνώντας στη γευσιγνωσία της «3 Brothers Beer», το χρώμα της είναι θολό χρυσοκίτρινο με αρκετό λευκό, συνεκτικό, αφρό μεγάλης διάρκειας. τα αρώματά της είναι ευχάριστα, τα κλασσικά μια απαστερίωτης lager, διαίτερα αναζωογονητικά, βυνώδη με νότες ψωμιού. Το σώμα της είναι ελαφρύ με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, φυσικά φρεσκότατη, ευκολόπιοτη, ελάχιστα πικρή, και με ελαφρώς όξινες νότες που την καθιστούν ιδιαίτερα ξεδιψαστική! Τέλος η επίγευσή της είναι μέσης διάρκειας, ξηρή με μια πολύ ευχάριστη πικράδα. Μια ολόσωστη lager συνολικά που σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο πιο καλή θα μπορούσε να ήταν αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά τα αναπάντεχα γεγονότα κατά τη ζυθοποίησή της!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland