Dreamer / Sui Generis Hyper Space

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 705, Hyper Space, Ελληνική double india pale ale (DIPA) μπύρα με 7,6% αλκοόλ, προϊόν συνεργασίας της Dreamer Brewing και της Sui Generis. Πίσω και από τις δύο ζυθοποιίες βρίσκονται αγαπημένοι νομάδες ζυθοποιοί, οι Στέλιος Αφεντούλης και Μαρία Αλεξανδρίδου από τη Βέροια που απαρτίζουν την Dreamer και ο Νίκος Γεωργίου της Αθηναίας Sui Generis. Ένωσαν τις δυνάμεις τους στις αρχές του Οκτωβρίου που μας πέρασε και ζυθοποίησαν τη Hyper Space κάπου στη μέση, στη Λάρισα, στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Πηνειού!

Η Hyper Space είναι μια υπερδιαστημική dipa στη ζυθοποίησή της οποίας χρησιμοποίησαν βύνες κριθαριού, σιταριού, νιφάδες βρώμης και γενναίες ποσότητες λυκίσκου (18γρ ανά λίτρο) από Αυστραλία (Galaxy), Νέα Ζηλανδία (Kohatu) και Η.Π.Α. (Mosaic).

Περνώντας στη γευσιγνωσία της μπύρας, το χρώμα της είναι ξανθό, ελάχιστα θολό, με αρκετό λευκό, συνεκτικό αφρό μέσης προς μεγάλης διάρκειας. Έχει υπέροχα hoppy αρώματα, που σε πλημυρίζουν με το άνοιγμα της φιάλης, με έντονα φρουτώδης νότες τροπικών αλλά και εσπεριδοειδών φρούτων, ανανά, μάνγκο, ροδάκινο, κίτρο και πεύκο. Το σώμα της είναι μεσαίο και με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι απολαυστική, γλυκόπικρη, ευκολόπιοτη και ισορροπημένη για dipa, χωρίς γευστικές υπερβολές, ιδιαίτερα φρουτώδης, με νότες αντίστοιχες των αρωμάτων κι έναν ιδιαίτερα hoppy χαρακτήρα που καθώς ζεσταίνεται γίνεται και αρκετά πικάντικος. Τέλος η επίγευσή της είναι πικάντικη με μια πολύ ευχάριστη πικράδα και τεράστια διάρκεια.
 


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland