Iron Maiden Trooper 666

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 666, Iron Maiden Trooper 666, Βρετανική strong bitter ale μπύρα με 6,6% αλκοόλ, από τους Iron Maiden και τη ζυθοποιία Robinsons στο Stockport λίγο έξω από το Manchester της Αγγλίας! Περισσότερα για τη ζυθοποιία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η Trooper 666 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 για τον εορτασμό της πώλησης 10.000.000 pints της απλής Trooper σε μόλις 2 χρόνια! Πρόκειται για την ίδια συνταγή με της απλής, ενισχυμένη σε αλκοόλ κατά 1,9%  αυξάνοντάς το συνολικό αριθμό εξαριών της ετικέτας σε 5! Η εύρεση της συγκεκριμένης μπύρας δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση καθώς δεν κυκλοφορεί την Ελληνική αγορά ως μεμονωμένη φιάλη αλλά ως μέρος ενός επετειακού σεντουκιού με 12 φιάλες 6 διαφορετικών μπυρών των Iron Maiden! Τελικά βρέθηκε ως προσφορά του φίλου Βασίλη Τσαμπήρα, πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Ζύθου - Beer Maniacs τον οποίο και ευχαριστώ πολύ!

Η σημερινή μπύρα είναι αφιερωμένη στην ιστορική Επέλαση της Ελαφράς Ταξιαρχίας που έλαβε χώρα στις 25 Οκτωβρίου 1854 στη μάχη της Μπαλακλάβα κατά τον Κριμαϊκό πόλεμο, όπως φυσικά και το πασίγνωστο τραγούδι των Iron Maiden "The trooper" που κυκλοφόρησε το 1983! Μια επέλαση που έγινε κατόπιν παρερμηνείας των διαταγών με αποτέλεσμα η Βρετανική ταξιαρχία ελαφρού ιππικού αντί να καταδιώξει μια Ρωσική πυροβολαρχία που υποχωρούσε, επιτέθηκε σε διαφορετική πυροβολαρχία στην πρώτη γραμμή πυρός κι έτσι οδηγήθηκαν σε άτακτη υποχώρηση έχοντας υποστεί βαρύτατες απώλειες.


Για το πόσοι άντρες έλαβαν μέρος στην επέλαση έχουν γραφτεί διάφορα νούμερα από 600 έως 670, πάντως σύμφωνα με την ετικέτα και τους Iron Maiden ήταν ακριβώς 666, με πλήρη αιτιολόγηση εδώ!

Περνώντας στη γευσιγνωσία της Trooper 666, έχουμε να κάνουμε με μια αφροζύμωτη, σκουρόξανθου χρώματος, διαυγή μπύρα, με χάλκινες ανταύγειες και αρκετό ζεστό υπόλευκο, κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο με χαμηλή ανθράκωση. Τα αρώματα της είναι βυνώδη, ελάχιστα πικάντικα, με έντονες νότες καραμέλας αλλά και αγγλικού λυκίσκου σε ισορροπία. Η γεύση της είναι πολύ καλή, τυπική αγγλική, γλυκόπικρη, με έναν έντονα βυνώδη χαρακτήρα, νότες καραμέλας, σταφίδας και ξηρών καρπών. Τέλος, η επίγευσή της είναι επίσης γλυκόπικρη, ελαφρώς πικάντικη και μεγάλης διάρκειας! 

Στην υγειά σου Βασίλη!

Η επέλαση της Ελαφράς Ταξιαρχίας / Wikimedia Commons

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Astroblaster

Henninger

ΛΑΤΙΝΑ

Lagunitas IPA

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Sol