Mulata

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 662, Mulata, Ελληνική coffee-mik stout μπύρα με 6% αλκοόλ & 15 IBUs από την gypsy ζυθοποιία Satyr Brews σε συνεργασία με τους Cafeistas το γνωστό roastery στο Περιστέρι. Ζυθοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Χίου στον Κάμπο της Χίου, και στη ζυθοποίησή της έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετές βύνες κριθαριού, λυκίσκος, λακτόζη και φυσικά κόκκοι αφρικανικού καφέ Moja των Cafeistas.

Η ονομασία Mulata προέρχεται από την ισπανική γλώσσα και αναφέρεται στην μιγάδα απόγονο ενός μαύρου κι ενός λευκού γονέα, βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε κατ' αντιστοιχία το μαύρο καφέ και το λευκό γάλα.

To χρώμα της Mulata είναι μαύρο με αρκετό, συνεκτικό, κρεμώδη, καφέ αφρό μεγάλης διάρκειας. Έχει ευχάριστα αρώματα εσπρέσο, καβουρδισμένων βυνών και σοκολάτας. Το σώμα της είναι αρκετά γεμάτο με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη, στην οποία όντως κυριαρχούν οι νότες του καφέ και της σοκολάτας όπως και στα αρώματα. Τέλος η επίγευσή της έχει αρκετή διάρκεια και μια ευχάριστη πικράδα από τις καβουρδισμένες βύνες.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Astroblaster

Henninger

ΛΑΤΙΝΑ

Lagunitas IPA

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Sol