Ψυχή του πάρτι

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 664, Ψυχή του πάρτι, Ελληνική india pale ale μπύρα με μόνο 4,1% αλκοόλ. Παρασκευάζεται από την Midnight Circus Gypsy Brewing σε συνεργασία με το γνωστό webcomic ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ!! Ζυθοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Χίου στον Κάμπο της Χίου. Δείτε κι άλλες δημιουργίες της gypsy-ζυθοποιίας εδώ.

Το πρώτο πράγμα που σε τραβάει σε αυτή τη μπύρα είναι η όμορφη ετικέτα, στην οποία απεικονίζεται τι άλλο, η ψυχή του πάρτι, ο υπέροχος, μοναχικός κύριος Κλιάφας

Περνώντας στα της μπύρας που αυτοπροσδιορίζεται ως mini IPA προφανώς λόγω του ιδιαίτερα χαμηλού ποσοστού αλκοόλ, το χρώμα της είναι θολό, κιτρινόξανθο με αρκετό λευκό αφρό μέσης συνοχής και διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα, φρέσκα (άλλωστε κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα), φρουτώδη με ευχάριστες hoppy νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο με αρκετή ανθράκωση! Η γεύση της είναι πραγματικά απολαυστική, γλυκόπικρη, καθόλου mini όπως λανθασμένα με προϊδέασε η ετικέτα, με φρουτώδεις νότες εσπεριδοειδών, ανανά και μάνγκο! Τέλος, η επίγευση της είναι επίσης γλυκόπικρη και μεγάλης διάρκειας με μια πολύ ελαφριά πικράδα. Προσωπικά την καταευχαριστήθηκα!


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Estrella Galicia