Noctua All Together

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 665, Noctua, All Together, Ελληνική hazy IPA με 6% αλκοόλ, από την Αθηναϊκή Μικροζυθοποιία Noctua, τη μοναδική craft μικροζυθοποιία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η συγκεκριμένη μπύρα αποτελεί την εκδοχή της Noctua στην πρωτοβουλία με την ονομασία All Together που ξεκίνησε η Other Half Brewing Company στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κάλεσμα, προς όλα τα ζυθοποιία, σε μια ανοιχτή συνεργασία (collaboration) που δημιουργήθηκε για να αυξήσει την υποστήριξη στη βιομηχανία που όλοι εμείς οι φίλοι του ποιοτικού ζύθου αγαπάμε τόσο πολύ, και που τόσο έχει πληγεί από το παγκόσμιο lock down που όλοι ζήσαμε πολύ πρόσφατα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19. Αυτή η βιομηχανία της φιλοξενίας, ακόμα και τώρα στην μετά καραντίνα εποχή, φυσικά παραμένει σε κρίση κι εδώ έρχεται το συγκεκριμένο collaboration να βάλει το δικό του πετραδάκι στην ανάκαμψη του επισιτιστικού κλάδου ευαισθητοποιώντας ζυθοποιούς και ζυθόφιλους.
Τα ζυθοποιεία καλούνται να φτιάξουν την ίδια συνταγή - μια hoppy Hazy IPA - η συνταγή της οποίας είναι ανοιχτού κώδικα (open source) και διαθέσιμη προς λήψη από εδώ, η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι δημόσια και το όνομα διαθέσιμο για την κάθε ζυθοποιία που θα αποδεχθεί την πρόσκληση να συμμετάσχει. Ο στόχος είναι να μπορέσουν τα ζυθοποιεία να φτιάξουν την μπύρα στο χαμηλότερο δυνατό κόστος κι ένα μέρος των εσόδων να υποστηρίζει επαγγελματίες φιλοξενίας της περιοχής. Τη στιγμή που γραφονται αυτές οι λέξεις 846 ζυθοποιεία έχουν λάβει μέρος στο All Together collaboration από 53 χώρες και τις 50 πολιτείες της Αμερικής.

Η Noctua All Together κυκλοφόρησε στις 12 Ιουνίου 2020 (φρεσκότατη!) και σε μόλις 6 μέρες έγινε sold out από το ζυθοποιείο! Θα τη βρείτε σε πολλά καταστήματα, οπότε προτιμήστε τη για να στηρίξουμε όλοι μαζί τα αγαπημένα μας στέκια, τους εργαζόμενους και τη γειτονιά μας. Στην καταπληκτική ετικέτα  που είναι προσφορά από το Symbolic Design απεικονίζονται όλες μαζί 7 κουκουβάγιες συμβολίζοντας προφανώς πως σε όλο αυτό είμαστε all together! Να αναφερθεί πως και η μαγιά ήταν προσφορά από την Falcon Ingredients.

Περνώντας στη γευσιγνωσία της μπύρας, το χρώμα της είναι θολό (hazy) κιτρινόξανθο με λευκό, αφρό μέσης συνοχής και διάρκειας. Το σώμα της είναι μεσαίο προς γεμάτο με μέση ανθράκωση. Τα αρώματά είναι ιδιαίτερα hoppy και φρουτώδη με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη και ευκολόπιοτη, χυμώδης και φρουτώδης με νότες μάνγκο, ανανά, ροδάκινου και πεπονιού. Τέλος, η επίγευσή της είναι επίσης γλυκόπικρη και φρουτώδης, με μέση προς μεγάλη διάρκεια και μια ελαφριά πικράδα.

Πηγή: alltogether.beer

Photo: Μιχάλης Κυριαζίδης
 https://www.facebook.com/profile.php?id=100008894260147

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Astroblaster

Henninger

ΛΑΤΙΝΑ

Lagunitas IPA

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Sol