Nora

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 591, Baladin Nora, Ιταλική traditional ale μπύρα με 6,8% αλκοόλ και 10-12 IBUs , από τη ζυθοποιία Birra Baladin στο Piozzo της επαρχίας Cuneo στη Βόρεια Ιταλία. Το ζυθοποιείο δημιουργήθηκε το 1996 αρχικά ως brewpub από τον ζυθοποιό Teo Musso, για τον οποίο η μπύρα είναι πάθος, βαθιά αγάπη για τη γεύση και σίγουρα ένας τρόπος έκφρασης. Μέσα από τις συνταγές του, επικοινωνεί τις εξαιρετικές στιγμές της ζωής του, πτυχές του χαρακτήρα του και τη συνεχή αναζήτηση του για την τέλεια ισορροπία των αισθήσεων. Οι μπύρες Baladin, που σημαίνει στα γαλλικά «περιπλανώμενος διασκεδαστής», είναι σχεδιασμένες να συνοδεύουν φαγητό και είναι πολύ ξεχωριστές. Παρασκευάζονται με ζύμωση στη φιάλη, δηλαδή χωρίς προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα, αποκλειστικά από ιταλικές πρώτες ύλες, με βιώσιμες πρακτικές, σεβασμό στο περιβάλλον και είναι απαστερίωτες.

Η μπύρα Nora είναι η τρίτη μπύρα της Spiced σειράς της Baladin, μετά τις Issac και Wayan, οι οποίες φέρουν τα ονόματα των δυο παιδιών του ζυθοποιού. Με τη Nora έρχεται να αποτίσει τον φόρο τιμής στην μητέρα τους. Αυτή είναι η έμπνευση για τη δημιουργία της μπύρας που φέρει το όνομά της και εμπνέεται από την αφρικανική κουλτούρα, δεδομένης της καταγωγής της από την Αλγερία. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το υπόβαθρο και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στη συνταγή - ιδιαίτερα το τζίντζερ, τη σμύριδα (myrrh) και το σιτάρι khorasan, ένα δημητριακό που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο τη δεκαετία του '50, είναι φυσικό επακόλουθο η μπύρα Nora να είναι γνωστή και σαν «Αιγυπτιακή μπύρα»!

Έχει θολό πορτοκαλόξανθο χρώμα με χάλκινες ανταύγειες (16-18 βαθμούς της κλίμακας EBC), με ελαφρώς μπεζ αφρό χωρίς ιδιαίτερη συνοχή. Τα αρώματά της συνθέτουν ένα υπέροχο μπουκέτο, αρκετά πολύπλοκο με βυνώδεις και φρουτώδεις νότες εσπεριδοειδών, καθώς και πικάντικες νότες τζίντζερ και άλλων μπαχαρικών. Το σώμα της είναι μεσαίο με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι ιδιαίτερη, πικάντικη, γλυκόπικρη με πάρα πολύ ευχάριστες νότες τζίντζερ, βερύκοκου και μελιού. Τέλος η επίγευσή της είναι πικάντικη και μεγάλης διάρκειας.

Πηγή : www.facebook.com
Πηγή : www.baladin.it


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia