Yellow Donkey


Μπυρολόγιο ημέρα 298, Yellow Donkey, Ελληνική golden ale μπύρα με IBU 19 και 5% αλκοόλ, από τη Ζυθοποιία Σαντορίνης Α.Ε.Β.Ε. με σήμα κατατεθέν το γνωστό σε όλους γαιδουράκο.

Φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη lagered ale μπύρα, με στοιχεία τόσο από τις βυθοζύμες δροσιστικές lagers, όσο και από τις αφροζύμωτες αρωματικές ales. Στην παραγωγή της έχουν χρησιμοποιηθεί ποικιλίες λυκίσκων Motueka της Νέας Ζηλανδίας, Cascade του Oregon και Aurora από τη Σλοβακία. Οι επιλεγμένες βύνες είναι από ποικιλίες Γερμανίας και Αυστρίας και η μαγιά προέρχεται από Βέλγιο και Αμερική ενώ αναφέρεται ως ειδικού τύπου. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όμως της μπύρας αυτής είναι το νερό της περιοχής όπου λόγω ηφαιστειογενών συνθηκών, είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα με ιδιαίτερη σκληρότητα στην περιεκτικότητα μεταλλικών στοιχείων και συνδράμει αποτελεσματικά στην γευστικότητα του τελικού αποτελέσματος.

Θολή ξανθιά με πυκνό λευκό αφρό μέτριας διάρκειας. Είναι ιδιαιτέρως αρωματική, και φυσικά κυριαρχούν τα αρώματα των λυκίσκων, ενώ η γεύση είναι υπόπικρη και σίγουρα ξεδιψαστική!

Πηγή: beerakias.gr/


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia