Devil’s Backbone American IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 302, Devil’s Backbone American IPA, Αγγλική American IPA μπύρα με 5,2% αλκοόλ από την ζυθοποιία Marston's Brewery (Banks's), στo Wolverhampton, West Midlands. Είναι η δεύτερη μπύρα του 10ήμερου 19-28 Μαΐου 2017 στη  Βρετανία. Την ήπια και αυτή όπως και την πρώτη στο εστιατόριο-pub "The Corryvreckan - JD Wetherspoon" στο Oban της Σκωτίας στις 20/5.
Η Devil’s Backbone είναι αμερικάνικη ζυθοποιία στο Roseland της Virginia, και η συγκεκριμένη μπύρα είναι η πρώτη μπύρα της ζυθοποιίας που πωλείται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για αυθεντική Devil’s Backbone ειδικά σχεδιασμένη για την Βρετανική αγορά και συγκεκριμένα των πελατών της αλυσίδας εστιατορίων-pub, Wetherspoon’s, καθώς πωλείται από τον Οκτώβρη του 2014 που λανσαρίστηκε, αποκλειστικά σε αυτά. Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται ένα μίγμα Αγγλικών (East Kent Goldings και Admiral) και Αμερικάνικων ποικιλιών λυκίσκου. Οι πρώτοι προσδίδουν την έντονο χαρακτήρα λυκίσκου στη γεύση και την πικράδα ενώ οι δεύτεροι προσδίδουν το στυλ της Αμερικάνικης Δυτικής ακτής με τα αρώματα κίτρου και πεύκου.
Έχει σκουρόξανθο χρώμα και λευκό αφρό μικρής διάρκειας. Στη μύτη εκτός του κίτρου και του πεύκου διακρίνονται και τα αρώματα της βύνης και του γκρέιπφρουτ, ενώ η γεύση είναι αρκετά πικρή αλλά και γλυκιά με ξηρό τελείωμα. Την ήπια πάντως πολύ ευχάριστα! Τελειώνοντας την είχε έρθει και η ώρα να αφήσουμε το Oban και να επιστρέψουμε στο Fort William.






Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia