Σόλο Πρωταγωνιστής (Protagonist)

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 300, Σόλο Πρωταγωνιστής (Protagonist)!!! Φιάλη νούμερο 39 από 6000. Περήφανος κάτοχος της συλλεκτικής Νορβηγο-Κρητικής Imperial stout μπύρας με IBU 100 !!! και 15% αλκοόλ!!!
H σημερινή μπυρομέρα διαφέρει από όλες τις προηγούμενες 299 στο ότι δεν συνοδεύεται από μπυροποσία! Κι αυτό γιατί αφενός η συγκεκριμένη μπύρα δεν είναι σε καμία περίπτωση καλοκαιρινή, και αφετέρου, εφόσον επιδέχεται και συνιστάται η παλαίωση της, θα την φυλάξω για κάποια ιδιαίτερη στιγμή στο μέλλον, πρώτα ο θεός πάντα!

Mε 15% αλκοόλ και προσθήκη ακατέργαστης ζάχαρης Ντεμεράρα, είναι η δυνατότερη και γλυκύτερη μπύρα που έχει ποτέ κυκλοφορήσει από Ελληνική ετικέτα. Εμφιαλωμένος σε μόλις 6000 αριθμημένες φιάλες, εκ των οποίων μόλις 880 κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ο "Πρωταγωνιστής" είναι κάτι παραπάνω από μπύρα... πρόκειται για τον απόγονο μιας ιστορικής οικογένειας συλλεκτικών ζύθων (Dark Horizon - Nøgne Ø) που ζυθοποιούνται μία μόνο φορά. Η δεύτερη έκδοση του Dark Horizon διακρίθηκε με το χρυσό μετάλλιο στο WORLD BEER CUP το 2008. Εμπνευσμένος από τον γλυκό ελληνικό καφέ, ο «Πρωταγωνιστής» είναι μια premium, κατάμαυρη μπύρα ιδανική για παλαίωση. Η ζυθοποίηση της έγινε στο Arendal της Noρβηγίας.

Η Σόλο προτείνει να μοιραστούμε κάθε φιάλη του με 4 ακόμη φίλους μας σερβίροντας σε μικρά ποτήρια του κονιάκ. Κρατώ λοιπόν τη συμβουλή για το μέλλον και βλέπουμε όταν θα έρθει η ώρα να ανοιχθεί.

Για όσους ενδιαφέρονται, περισσότερα για την μπύρα στην ιστοσελίδα του ζυθοποιείου θα βρείτε εδώ.





Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia