Dark Island

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 305, Dark Island, Σκωτσέζικη Old ale μπύρα με 4,6% αλκοόλ από την ζυθοποιία The Orkney Brewery (Sinclair Breweries Ltd) στα νησιά Orkney της Σκωτίας. Είναι η πέμπτη μπύρα του 10ήμερου 19-28 Μαΐου 2017 στη  Γηραιά Αλβιώνα. Την ήπια στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Edinburgh Central SYHA Hostelling Scotland, στο Εδιμβούργο στις 22/5.
Η ζυθοποιία Orkney ιδρύθηκε το 1988 και το 2004 ενώθηκε με τη ζυθοποιία Atlas δημιουργώντας την Highland & Islands Breweries η οποία εξαγοράστηκε το 2006 από την Sinclair Breweries Ltd.
Η συγκεκριμένη μπύρα είναι η ναυαρχίδα της ζυθοποιίας. Η βαρελίσια εκδοχή της έχει κερδίσει 2 φορές το βραβείο CAMRA’s Champion Beer of Scotland!  Έχει υπέροχο μαύρο χρώμα με καφέ αφρό. Κατά την παραγωγή της χρησιμοποιούνται 4 διαφορετικές βύνες (Maris Otter, Crysta, Chocolate, Malted Wheat) και 2 ποικιλίες λυκίσκου (First Gold & East Kent Goldings). Έχει έντονα βυνώδη χαρακτήρα, με αρώματα σοκολάτας και καβουρδισμένης βύνης. Η γεύση είναι υπέροχη και μεστή με ελαφριές νότες καπνιστού που μαζί με την καραμέλα και τη σοκολάτα, τα ώριμα αποξηραμένα φρούτα και του καφέ, πολλαπλασιάζουν την απόλαυση. Την ήπια σε θερμοκρασία δωματίου αφού στο ξενοδοχείο δεν υπήρχε ψυγείο να την παγώσω λίγο αλλά την ευχαριστήθηκα πραγματικά.  





Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia