Lagunitas IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 308Lagunitas IPA, Αμερικάνικη IPA μπύρα με 6,2% αλκοόλ και 51,5 IBUs από την ζυθοποιία Lagunitas Brewing Company (Heineken International) στην περιοχή Petaluma της California. Είναι η όγδοη μπύρα του 10ήμερου 19-28 Μαΐου 2017 στη Μεγάλη Βρετανία. Την ήπια και αυτή στην pub 256 Wilmslow Road, στο Fallowfield του Manchester στις 24/5. Η φωτογραφία στην παρούσα ανάρτηση προστέθηκε 4 χρόνια μετά που η συγκεκριμένη μπύρα εισήχθη και στη χώρα μας επειδή και σε αυτήν την μπυραρία απαγορευόταν το σερβίρισμα της μπύρας σε γυάλινο ποτήρι και όταν αγόραζες μπουκάλι στην άδειαζαν σε πλαστικό ποτήρι και κράταγαν το μπουκάλι! Ο λόγος φυσικά ήταν η αποφυγή τραυματισμού καθώς τα γυάλινα αντικείμενα γίνονται φονικά όπλα στα χέρια των μεθυσμένων Άγγλων. 
Η ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1993 στη Lagunitas της Καλιφόρνια και ένα χρόνο αργότερα μετακομίζει στην Petaluma. Έχοντας μια ταχύτατη ανάπτυξη, το 2014 ήταν η 5η σε πωλήσεις craft ζυθοποιία στις Ηνωμένες Πολιτείες! Το Σεπτέμβρη του 2015 η Heineken International αγοράζει το 50% των μετοχών της Lagunitas και φυσικά ζυθοποιία χάνει πλέον τον τίτλο craft! Μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 5 Μαΐου 2017, Η Heineken αγοράζει και το υπόλοιπο 50% και πλέον είναι ο μόνος ιδιοκτήτης!
Στο άρωμα κυριαρχεί ο λυκίσκος φυσικά, με αισθήσεις κίτρου και πεύκου. Η γεύση σχετικά πικρή με νότες πορτοκαλιού και καραμέλας. Η επίγευση είναι επίσης ελαφρώς πικρή και μεγάλης διάρκειας. Μια πάρα πολύ ωραία μπύρα που την καταευχαριστήθηκα!

Πηγή: en.wikipedia.org




Σχόλια

  1. Γιωργο εγω υην δοκίμασα την μπυρα πριν λιγες μέρες. Το σχόλιό μου: value for money

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα πλέον εισάγεται και στη χώρα μας, πολλοί λενε οτι στο παρελθόν (πριν αποκτηθεί απο την Heineken) ήταν πολύ καλύτερη, επ' αυτού δεν έχω άποψη. Πάντως εξακολουθώ την πίνω ευχάριστα, αν και στην ιδια τιμή πάνω-κάτω βρίσκεις και καλές ελληνικές IPA.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia