Goose IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 306, Goose IPA, Αμερικάνικη IPA μπύρα με 5,9% αλκοόλ και 55 IBUs Από την ζυθοποιία Goose Island Beer Company (AB-InBev) στο in Chicago, Illinois. Είναι η έκτη μπύρα του 10ήμερου 19-28 Μαΐου 2017 στη Μεγάλη Βρετανία. Την ήπια στο δωμάτιο του ξενοδοχείου The Garden's Hotel, στο Manchester στις 23/5. Δυστυχώς δεν υπήρχαν γυάλινα ποτήρια στο δωμάτιο κι έτσι εξηγείται το πλαστικό ποτήρι στην φωτογραφία!  
Η ζυθοποιία ξεκίνησε το 1988 σαν μπυραρία που παρήγαγε τη δική της μπύρα και πήρε το όνομά της από το κοντινό νησάκι που βρίσκεται μέσα στο Σικάγο. Η μεγαλύτερη ζυθοποιία άνοιξε το 1995 και 4 χρονιά αργότερα άνοιξε άλλη μια μπυραρία. Το 2011 πουλήθηκε στον κολοσσό Anheuser-Busch InBev. Οι μπύρες της διακινούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Goose IPA έχει ξανθό χρώμα, και λευκό, κρεμώδη αφρό που υποχωρεί σχετικά γρήγορα. Κατά την παραγωγή της χρησιμοποιούνται 4 ποικιλίες λυκίσκου, Cascade, Centennial, Pilgrim & Styrian Celeia.
Στο άρωμα κυριαρχεί ο λυκίσκος φυσικά, με αισθήσεις κίτρου, βοτάνων και πεύκου. Η γεύση σχετικά πικρή με νότες πορτοκαλιού και καραμέλας. Η επίγευση είναι επίσης ελαφρώς πικρή και μέτριας διάρκειας. Μια πάρα πολύ ωραία πικρούλα μπύρα που θα ευχαριστηθεί σίγουρα ο λάτρης του είδους!


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia