Marks & Spencer Cornish Pale Ale


Μπυρολόγιο ημέρα 273, Marks & Spencer Cornish Pale Ale, Βρετανική pale ale με 4,4% αλκοόλ, από την ιδρυθείσα το 1851, St Austell Brewery στο Cornwall της Αγγλία. Εκτός από ζυθοποιία είναι και pub/inn/hotel operator στην νοτιοδυτική Αγγλία. Η πιο δημοφιλή της μύρα είναι η Tribute Ale, η οποία αρχικά δημιουργήθηκε προς τιμήν της ολικής έκλειψης ηλίου του 1999, στο μονοπάτι της οποίας βρισκόταν το Cornwall και το αρχικό της όνομα ήταν Daylight Robbery. Επειδή αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής επανεισήχθη σαν Tribute και από τότε έχει κερδίσει αρκετά βραβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ένας εικονικός μετρητής των pints που έχει παράγει από τη ίδρυσή της η ζυθοποιία και βρίσκεται στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας στην ιστοσελίδα της:

Η ένδειξη του μετρητή παραγωγής στις 19:30 06/04/2017
Για τη ζυθοποίηση της Marks & Spencer Cornish Pale Ale χρησιμοποιούνται 3 είδη λυκίσκου (Fuggles, Celeia & Willamette) και 3 είδη βύνης (Maris Otter, Pale Malt & Cornish Gold). Επειδή οι συγκεκριμένοι λυκίσκοι και βύνες χρησιμοποιούνται και στην Tribute Ale, εικάζω πως θα μπορούσε να είναι μια πολύ κοντινή συνταγή αν όχι η ίδια μπύρα (με κάθε επιφύλαξη πάντα αφού την Tribute δεν την έχω δοκιμάσει.).  Έχει σκουρόξανθο χρώμα, και λευκό, κρεμώδη αφρό. Στο άρωμα κυριαρχεί ο λυκίσκος. Η γεύση είναι γλυκόπικρη, απαλή και απολύτως ξεδιψαστική. Η επίγευση είναι επίσης ελαφρώς γλυκιά και πικρή και μέτριας διάρκειας. Σίγουρα μια τυπική αλλά αξιόλογη Αγγλική μπύρα.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland