Baltika #7 Export


Μπυρολόγιο ημέρα 281, Baltika #7 Export, Ρώσικη lager μπύρα από τη δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ρωσίας, Baltika Brewery (Пивоваренная компания "Балтика") στην Αγία Πετρούπολη. Ιδρύθηκε το 1990 και από το 2007 ανήκει στο group της Δανέζικης Carlsberg. Η ζυθοποιία διαθέτει μια ευρεία γκάμα από μπύρες τις οποίες ονομάζει με αριθμούς.

Μετά τα νούμερα 6 και 9 σειρά έχει σήμερα η γιγαντιαία 7αρα στο κουτί του ενός λίτρου! Μια lager παρασκευασμένη από επιλεγμένη ανοιχτόχρωμη βύνη και ένα μείγμα από διάφορες ποικιλίες λυκίσκου. Η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ είναι ελαφρώς υψηλότερη από ό,τι στις κλασικές lager, στο 5,4%. Διαθέτει ήπιο άρωμα και ισορροπημένη γεύση. Παράγεται από το 1994 με αφορμή τους θερινούς Αγώνες Καλής Θέλησης που έλαβαν χώρα εκείνη τη χρονιά στην Αγία Πετρούπολη και ήταν αφιερωμένη σε αυτούς!

Χρυσόξανθη και διαυγής μπύρα, με πλούσιο λευκό αφρό, μέτριας διάρκειας. Διακρίνονται τυπικά αρώματα, βύνης και λυκίσκου. Ελαφριά και λιγάκι γλυκιά γεύση με μέτρια ενανθράκωση. Γενικά πρόκειται για μια ευχάριστα ευκολόπιοτη μπύρα με μικρής διάρκειας υπόγλυκη επίγευση!

Πηγή: www.beer.gr


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland