Charlie Wells Dry Hopped Lager


Μπυρολόγιο ημέρα 275, Charlie Wells Dry Hopped Lager, Βρετανική pale lager με 4,7% αλκοόλ και IBU 26, από την ιδρυθείσα το 1876 Charles Wells Ltd στο Bedford της Αγγλίας. Εκτός από ζυθοποιία είναι και αλυσίδα pub με περισσότερες από 200 pubs στην κεντρική Αγγλία και 13 pubs στη Γαλλία με την ονομασία John Bull Pub Company.
Η ζυθοποιία συγχωνεύτηκε τον Οκτώβριο του 2006 με την Young & Co's brewery και δημιούργησαν την Wells & Young's Brewing Co Ltd με την Charles Wells να κατέχει το 60% και την Young & Co's το 40%. 5 χρόνια αργότερα, το 2011, η Charles Wells αγόρασε και το υπόλοιπο 40% αποκτώντας την πλήρη ιδιοκτησία, και το 2015 επέστρεψε στις ρίζες με την αρχική της εμπορική ονομασία Charles Wells να καλύπτει όλο το εύρος των λειτουργιών της εταιρείας.
Η σημερινή μας μπύρα ζυθοποιείται με τη χρήση φυσικού μεταλλικού νερού από το πηγάδι που άνοιξε ο ίδιος ο Charles Wells το 1900 και το συνδυασμό αρκετών ποικιλιών λυκίσκου από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν την ελαφριά πικράδα της μπύρας με το έντονο άρωμα λυκίσκου. Αρχικά χρησιμοποιούνται Target & Styrian Goldings λυκίσκοι στην πρώτη ψυχρή ζύμωση 7 ημερών, αλλά αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά σε αυτή την μπύρα είναι η προσθήκη Australian Galaxy & Ella λυκίσκων για 2 βδομάδες κατά την cold conditioning φάση η οποία προσδίδει τον dry hop χαρακτήρα της.
Έχει διαυγές ξανθό χρώμα, και λευκό, κρεμώδη αφρό. Στο άρωμα κυριαρχεί, τι άλλο, ο λυκίσκος! Η γεύση είναι γλυκόπικρη, δυνατή και πολύ απλά υπέροχη. Η επίγευση είναι επίσης ελαφρώς πικρή, ξηρή και μεγάλης διάρκειας.

Πηγή: en.wikipedia.org





Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland