Volkan Blonde


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 191, Volkan Blonde, ελληνική pilsner που παράγεται από την ζυθοποιία ΖΕΟΣ στο Άργος για λογαριασμό της First Lomax από την Σαντορίνη. Ξανθιά με πλούσιο, πυκνό, λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας και 5% αλκοόλ. Διακρίνονται αρώματα κίτρου, λυκίσκου, μελιού, και πιπερόριζας. Γευστικά τα φρουτώδη χαρακτηριστικά είναι παρόντα όπως και στο άρωμα. Το ιδιαίτερο μέλι Σαντορίνης και η παραδοσιακή ποικιλία κίτρου Νάξου που περιέχονται στα συστατικά της, αφήνουν και αυτά στην γεύση της τα ίχνη τους. Το φίλτρο νερού από ηφαιστειακό ορυκτό βασάλτη, από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, υπογράφει την προσωπικότητά της καθώς αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την μπίρα Volkan.

Όπως είναι γνωστό, το νερό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή μπύρας επηρεάζει σημαντικά την τελική της γεύση. Το φυσικό νερό όμως που διαθέτει η Σαντορίνη είναι με το σταγονόμετρο κι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, κάτι που δεν το καθιστά ιδανικό για παραγωγή μπύρας. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιήθηκε βασάλτης, ένα υλικό πλούσιο σε φυσικά μέταλλα που δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης το 1.600 π.Χ, για την κατασκευή ενός ειδικού φίλτρου νερού (Volkan Lavarock™ Filter) αποκλειστικά και μόνο για την παραγωγή της μπύρας Volkan, μέσα από το οποίο φιλτράρεται κάθε φυσικό νερό, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος, αποκτώντας όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νερού που είχε η Σαντορίνη πριν από μερικές ….. χιλιάδες χρόνια!

Το μέλι, το κίτρο και το φίλτρο νερού ηφαιστειακής πέτρας είναι οι καινοτομίες της Volkan με τις οποίες πήρε επάξια τον τίτλο του καινοτόμου προϊόντος "New Product Innovation of the Year" στα International Beer Awards 2013 που γίνονται σε συνεργασία με το Canadean Beer Strategy Conference και βραβεύουν την καλύτερη μπίρα στην κατηγορία της. Η ελληνική μπίρα είχε να ανταγωνιστεί μεγάλους «παίχτες» της ζυθοποιίας και κατάφερε να ξεχωρίσει με τον τοπικό χαρακτήρα της. Εντυπωσίασε τους κριτές προβάλλοντας προϊόντα και γεύσεις από την Σαντορίνη και την Νάξο καθώς και τις ελληνικές γεωργικές παραδόσεις χιλιετιών.

Τέλος, τα καπάκια της μπύρας Volkan αποτελούν μικρά έργα τέχνης καθώς έχουν φιλοτεχνηθεί (δωρεάν) από τον διάσημο Έλληνα ζωγράφο Αλέκο Φασιανό.


Πηγή: beerbartender.gr
Πηγή: www.fnl-guide.com
Πηγή: analyst.gr

Σχόλια

  1. Από Ρόδο! Την δοκίμασα πριν μερικά χρόνια, μάλλον την χρονιά που πρωτοκυκλοφόρησε, εντυπωσιασμένος και από την επιμελημένη ετικέττα και την εν γένει εμφάνιση. Εδώ να κάνω μία παρένθεση και να πω ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει σπουδαίο ρόλο για τον αγοραστή, τουλάχιστον μέχρι να κάνει την κίνηση και να πάρει από το ράφι την μπύρα για να την δοκιμάσει για πρώτη φορά. Οι περισσότεροι Έλληνες παραγωγοί αυτό το πράγμα το αγνοούν, με συνέπεια οι μπύρες τους να διατίθενται στην αγορά με αδιάφορες για να μην πω απαράδεκτες ετικέττες. Ξυπνήστε και μελετείστε λίγο μάρκετινγκ γιατί τα προϊόντα σας, παρότι πιθανώς ποιοτικά, θα μείνουν εσαεί στα ράφια. Δεν είναι ελκυστικά! Στα της συγκεκριμένης μπύρας τώρα.Μου φάνηκε πικρή. Οι Pilsner γενικώς δεν είναι οι μπύρες που πίνω, ακριβώς λόγω της αυξημένης πικρίλας. Ωστόσο, η προσθήκη του κίτρου, νομίζω ότι επαύξησε αυτήν την πικράδα και κατά συνέπεια δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Πιθανώς σε άλλους να αρέσει αλλά προσωπικά δεν μπορώ να την ξαναπάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland