Anchor Porter


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 194, Anchor Porter, Αμερικάνικη porter μπύρα από την Anchor Brewing Company στο San Francisco. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1972 βασισμένη σε μια παλιά συνταγή και αμέσως έκανε τη διαφορά. Πρόκειται για μια μπύρα ΦΥΣΙΚΗΣ ενθράκωσης. Η porter είναι μια μαύρη αφροζύμωτη μπύρα που ξεκίνησε από το Λονδίνο και είχε μεγάλη απήχηση στην εργατική τάξη των αχθοφόρων. Τα γεμάτο σώμα της μπύρας αποτελούσε το ιδανικό ποτό στις ώρες της ξεκούρασης και μια μικρή απόδραση από τις σκληρές συνθήκες εργασίας. Έτσι κέρδισε και το όνομά της. Η porter είναι κατ’ ουσία μια stout με πιο ραφιναρισμένη ίσως, απαλή γεύση.
Κατά το σερβίρισμα σχηματίζεται ένας εκρού κρεμώδης αφρός, μέτριας διάρκειας ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνονται αρώματα καφέ, σοκολάτας, πεύκου και βανίλιας. Στη γεύση πραγματικά απολαμβάνουμε την σοκολάτα, τον καφέ και την καραμέλα με την απόλαυση να απογειώνεται κατά την έντονη, ξηρή και μεγάλης διάρκειας επίγευση καθώς αποκαλύπτεται και η μελάσα που μειώνει την πικράδα. Ιδανικά σερβίρεται στους 10-13˚C και ταιριάζει με ψητό κρέας, μπάρμπεκιου. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5,6%.
Η ζυθοποιία Anchor ιδρύθηκε από έναν Γερμανό μετανάστη, τον Gottlieb Brekle Anchor το 1896 την οποία και πούλησε αργότερα στους επίσης Γερμανούς Ernst F. Baruth και Otto Schinkel, πατέρα & γιο. Το 1920 η ποτοαπαγόρευση θα κλείσει τη ζυθοποιία για 13 χρόνια. Το 1969 ο  Fritz Maytag θα αγοράσει τη ζυθοποιία και θα της δώσει μοναδική ώθηση. Η Anchor κυκλοφορεί σήμερα στο εμπόριο 9 ετικέτες μπύρας που ζυμώνονται σε έναν χώρο εξαιρετικής ομορφιάς και αισθητικής. Κάθε μπουκάλι και βαρέλι διατηρείται σε ειδικά ψυγεία στις αποθήκες της Ζυθοποιίας αφού πρώτα περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο υγιεινής.



Πηγή: beer.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland