Hoppiness

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 473, Hoppiness, Αγγλική new world india pale ale μπύρα με 6,5 % αλκοόλ από τη ζυθοποιία Moor Beer Co. η οποία ιδρύθηκε το 2007 από τον Καλιφορνέζο Justin Hawke που αγόρασε μια σχεδόν νεκρή επιχείρηση και δημιούργησε αυτό που έχει γίνει ένα από τα κορυφαία ζυθοποιεία στον κόσμο. Ονομάστηκε από την περιοχή Levels and Moors στο Somerset, όπου αρχικά είχε ξεκινήσει, όμως το 2014 μετακόμισε στο κεντρικό Μπρίστολ πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό Temple Meads.

Η έμπνευσή τους προέρχεται από τη ζωή σε όλο τον κόσμο και αρέσκονται στο να ασχολούνται με πολλά διαφορετικά στυλ και τεχνικές μπύρας. Παίρνουν τη γερμανική φιλοσοφία, την συνδυάζουν την με την αμερικανική γεύση και τη βρετανική παράδοση στη δευτερεύουσα ζύμωση για να δημιουργήσουν αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν Modern Real Ale.

Το χρώμα της είναι κίτρινο θολό, με λευκό, πυκνό, κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματα της  είναι έντονα, σύνθετα, με νότες εσπεριδοειδών και  τροπικών φρούτων που τις προσδίδονται απλόχερα από τον λυκίσκο. Η γεύση της είναι υπέροχη, πικρή και γλυκιά, με νότες καραμέλας κι η επίγευσή της αρκετά έντονη, πικρή, ελάχιστα στυφή και μεγάλης διάρκειας. Προσωπικά την καταευχαριστήθηκα και δεν μπορώ πάρα να συμφωνήσω με την εξίσωση στην ετικέτα:

Hoppiness = Happines

Πηγή: www.moorbeer.co.uk

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland