Flaros Wheat

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 478, Flaros Wheat, Ελληνική american wheat pale ale μπύρα με 4,4% αλκοόλ και 25 πικρικές μονάδες IBU. Και αυτός ο φλάρος είναι αποτέλεσμα «νομαδικής ζυθοποίησης», καθώς παράγεται στη Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος «Siris MicroBrewery» από τον Σιφναίο οικοζυθοποιό Όθωνα Θεοφάνους για λογαριασμό της Cava di Patsi. Είναι η τέταρτη κατά σειρά ετικέτα της ζυθοποιίας με το ιδιόμορφο και πρωτότυπο κεραμικό της Σίφνου πάνω της. Περισσότερα για το φλάρο ως καπάκι καμινάδας εδώ, για περισσότερα όμως για τον φλάρο ως μπύρα, συνεχίστε την ανάγνωση του παρόντος κειμένου. 
Η Flaros Wheat λοιπόν είναι σίγουρα η πρώτη μπύρα της κατηγορίας american wheat pale ale για το "αγαπημένο μου μπυρολόγιο" και από τις πρώτες γενικά στην Ελλάδα αν όχι η πρώτη (δεν παίρνω και όρκο)! Μια κατηγορία που αγάπησα με την πρώτη γουλιά στη Ζυθογνωσία 2018 που πρωτοδοκίμασα την Flaros Wheat . Είναι μεν σταρόμπυρα όπως τις γερμανικές weissbier και βέλγικες witbier όμως η χρήση αμερικάνικων λυκίσκων, Simcoe στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και διαφορετικής μαγιάς της προσδίδουν έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, πιο hoppy (όπως μου αρέσει δηλαδή) και χωρίς τη χαρακτηριστική γεύση της μπανάνας.
Περνώντας στα της μπύρας, το χρώμα της είναι ανοιχτόξανθο, θολό με λευκό, κρεμώδη αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα, φρουτώδη, με ευχάριστες νότες εσπεριδοειδών και πευκόξυλου. Έχει μέτριο σώμα και αρκετή ενανθράκωση. Η γεύση της είναι ισορροπημένη, γλυκόπικρη, ελαφριά, δροσερή, με έντονες φρουτώδεις νότες και με μεγάλης διάρκειας, επίσης γλυκόπικρη επίγευση! Μια πραγματικά υπέροχη μπύρα, ευκολόπιοτη και άκρως ξεδιψαστική που θα ήθελα να είχε κυκλοφορήσει στην αρχή του καλοκαιριού και όχι τώρα.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland