Βάκχος Lager... εζυμώθηκε κατά λάθος

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 735, Βάκχος Lager, Ελληνική σπιτική lager μπύρα με 5% αλκοόλ και 15 IBUs. Ζυθοποιήθηκε στην Κρήτη από τον ζυθοποιό της Notos Brewery Κωνσταντίνο Βερίγο σε σπιτικό όμως εξοπλισμό. Μια απλή μεν lager με σύνθετο όμως σκοπό! Γι' αυτό το λόγο δεν θα υπάρξει καν γευσιγνωσία της μπύρας στην παρούσα ανάρτηση. Επειδή κάποιες φορές απλά δεν παίζει καμία σημασία τι γεύση έχει η μπύρα!
 
Η μπύρα Βάκχος δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα ανθρώπων από διάφορα μέρη της Ελλάδας που τους ενώνουν 2 πράγματα. Η αγάπη για τον ποιοτικό ζύθο και η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, γενικότερα και ειδικότερα! Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα επικεντρωθούμε στο ειδικότερα, σε έναν κοινό φίλο των μελών της ομάδας, που η τύχη του επιφύλασσε τις πρώτες μέρες του 2021 ένα τροχαίο δυστύχημα όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πάτρα ενώ είχε βγει για περίπατο (κωδικός Β6 - σωματική άσκηση και αποστολή στο 13033)!
 
Με το ατύχημά του λοιπόν, ο κοινός φίλος λοιπόν, ενεργό μέλος/δυνατό ποτήρι και ο ίδιος της ευρύτερης ομάδας των φίλων της μπύρας στην Ελλάδα και των σχετικών διαδικτυακών ομάδων στα social media, κινητοποίησε πέραν από τους συγγενείς και κοντινούς φίλους, κι έναν μεγάλο αριθμό ατόμων από διάφορα μέρη της Ελλάδας μέσω των ζυθόφιλων ομάδων και σελίδων του facebook! Πριν προλάβει να βαρύνει το κλίμα της ανάρτησης να πούμε ότι ο φίλος 7 μήνες μετά είναι όρθιος με τη βοήθεια πατερίτσας και ακμαιότατο ηθικό.
 
Η μπύρα Βάκχος λοιπόν ήρθε ως πλακίτσα, δώρο-έκπληξη για την ημέρα των γενεθλίων του την 1η Αυγούστου 2021. Φέρει το όνομα της ταβέρνας που ο ίδιος διατηρεί σε νησί του Αργοσαρωνικού και που φυσικά φέτος -όντας προσωπική επιχείρηση, προς απογοήτευση πολλών και φανατικών ψαγμένων  φίλων της- δεν γινόταν να λειτουργήσει. Πάνω στην ετικέτα απεικονίζονται, ο ίδιος σε μορφή αλα Τεν-Τεν κι ένα ζευγάρι πατερίτσες χιαστί αλα Jackass, ενώ στο καπάκι ο υπερήρωας της Marvel Comics, Wolverine που συνήθως φιγουράρει στην εικόνα προφίλ του στο facebook.

Η ετικέτα

Η εικόνα στο καπάκι

Οι πιο παρατηρητικοί θα έχετε ήδη παρατηρήσει η ετικέτα φιλοτεχνήθηκε στο πρότυπο της ...αγαπημένης του μπύρας, γνωστής ΤΟΠΙΚΗΣ ζυθοποιίας στον τόπο που λίγο έλειψε να μείνει στον τόπο! Ακόμα και η φιάλη σκοπίμως επιλέχθηκε να είναι στο ίδιο πρότυπο.

Μέχρι και γυάλινη πλακέτα του σχεδίασε ο φίλος του ο Τζίμυ που δουλεύει στα τζάμια (θα δούμε στη συνέχεια ποιος είναι πάλι αυτός)! 

 
Όπως βλέπετε η πλακίτσα ήταν επιμελώς προσχεδιασμένη κι έπρεπε να ξεφύγει απ'τα στενά όρια τση Κρήτης! Η μπύρα έπρεπε να διανεμηθεί εγκαίρως στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που παρεμπιπτόντως έφερε το παράξενο όνομα : «First rule of "The Mammos Club"..There is NO "Mammos Club"!» Εχεμύθεια πάνω απ' όλα δηλαδή. Το κάθε μέλος θα έπρεπε να φωτογραφηθεί με αυτή σε κάποια πινακίδα της πόλεως του και να την αναρτήσει στο facebook του τραυματία ζυθόφιλου το πρωί της ημέρας των γενεθλίων του!

Μην νομίζετε όμως πως αυτή ήταν όλη η πλακίτσα. Ο ιθύνων νους της, Αντώνιος Εφέντης Καδίφης ή αλλιώς ΠΡΕΣΒΗΣ είχε κι αλλά σχέδια, πιο ... λογοτεχνικά!  Ξεκινώντας από τις 28 Ιουλίου θα ανέβαζε ημερησίως στο προφίλ του στο facebook, ένα μίνι μυθιστόρημά του τεσσάρων συνεχειών, μια φανταστική ιστορία με πρωταγωνιστή τον τραυματισμένο φίλο μας αλλά και όλους εμάς τα μέλη του «First rule of "The Mammos Club"..There is NO "Mammos Club"!»

Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία της μπύρας ΒΑΚΧΟΣ, μιας μπύρας που «εζυμώθηκε ... κατά λάθος» όπως επεσήμανε ο ίδιος ο φίλος μας, ευχαριστώντας όχι μόνο όσους συνωμοτήσαμε στην όλη φάση αλλά ακόμα και το «σαϊτοδέλφινο που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε ΜΠΥΡΑ ΒΑΚΧΟΣ!»

Ακολουθεί αυτούσια η μυθιστορηματική ιστορία του πρέσβη αλλά και οι φωτογραφίες των πρωταγωνιστών με τις μπύρες κάτω από τις πινακίδες.

Προσοχή! Διαβάζεται καλύτερα παρέα με μπύρα! Οποιαδήποτε!

Disclaimer: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι δεν είναι καθόλου συμπτωματική!
 

Τετάρτη 28 Ιουλίου 21:54
ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Κάθε σοβαρό λογοτεχνικό πόνημα είθισται να προλογίζεται από κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής ως προς το κύρος του. Μεταξύ μας αυτό δεν υπάρχει ... (ευτυχώς!)
Στο παρόν γράφημα, συναντιούνται ποικίλα είδη γραφής που το κάνουν άκρως ενδιαφέρον, χειμαρρώδες, χιουμοριστικό και αλτρουϊστικό. Η χρήση της γλώσσας δε, συναντά σε κάθε κεφάλαιο τον τόπο στον οποίο αναφέρεται η ακόμη-ακόμη και τους ήρωες που πρωταγωνιστούν. Ζει στον παλμό του σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον θα έλεγε κάποιος..
Κάποιος.. Δεν τον γνωρίσατε εσείς..
Οι επεξηγήσεις και το γλωσσάρι καταδεικνύουν την ιδιαιτερότητα συνύπαρξης της επαρχιακής με την πρωτευουσιάνικη διάλεκτο και έχουν συγκεντρωθεί λήμματα (π.χ. κυνηγάω/κυνηγώ-κυνηγούν-κυνήγαγαν/γέλαγαν/γάμαγαν/κοίταγαν) τα οποία δείχνουν είτε μια διαρκή προσήλωση στην Τουρκοκρατία (αγα) ή τείνουν να επιβεβαιώνουν τη χρήση βοτσάλου, μέθοδο  για γλωσσική εκγύμναση του Δημοσθένη σε αντίθεση με τα : κυνηγούσαν-γελούσαν-γαμούσαν, κοιτούσαν, απαντούσαν κλπ  που -πολύ πεζά- χρησιμοποιούνται στην περιφέρεια. Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη μετάφραση καθώς σε προηγούμενες απόπειρες γραφής του εξεφράσθησαν παράπονα εκ των συχνών αναγνωστών του (όχι βεβαίως κόσμια) στην κατανόηση των κειμένων του.–
Να σημειωθεί τέλος ότι ,η αρτιότητα και ο γλωσσικός πλούτος του γράφοντα κάποιες φορές υπερβάλλουν -εν προκειμένω- για να αποδώσουν ακριβώς την ιστορία μας..
Μπορεί να είναι φανταστική ή αληθινή..
Κανείς δεν ξέρει.
Η περιορισμένη χρήση ή και αποφυγή υγρών και εδεσμάτων κατά την ανάγνωση συνίσταται προκειμένου να αποφευχθούν πνιγμονικά επεισόδια, οικογενειακές αψιμαχίες λόγω ρύπανσης κ.λ.π.
=========================
(και αφού τελείωσα με τις ευγένειες να ΞΗΓΗΘΩ Καστρινά και Ατσαλενιώτικα*)
Καμία μομφή, χλεύη, απέχθεια ή δυστροπία τελωσπάντων με όλους εκείνους που παλεύουν με εξαρτήσεις από ουσίες ή και κάθε λογής..
Όλοι μας μεγαλώσαμε στο ευρύτερό μας περιβάλλον και παρέες με τέτοιους (συγγενείς, συμμαθητές ή φίλους) Θα ήταν σα να φτύναμε ψηλά στα μούτρα μας. Όλοι εμείς που γουστάρουμε το «μαγικό ζουμί» που λέγεται μπήρα ή μπύρα, ή μπίρα γουστάρουμε και την πλάκα και διακωμωδούμε πρωτίστως τους εαυτούς μας..
Βλέπεις, όπως λεν κι οι κωμικοί που ξέρουν κάτι παραπάνω :
 «Χιούμορ είναι η τέχνη να κρύβεις τις πληγές σου και ο πιο ανώδυνος τρόπος να πεις την αλήθεια»
------------------------------------------
ΓΛΩΣΣΑΡΙ
Κάστρο (ή παλαιότερα Χώρα) = λέγεται κατά κοινή αποδοχή ΟΛΩΝ των Κρητικών το Ηράκλειο. Καστρινός (ο) = Ηρακλειώτης
Ατσαλένιο (το) (παλαιότερα Νέαι Κλαζομεναί) = Υπερήφανη προσφυγική συνοικία με δική της ομάδα νότια της πόλης όπου ο γράφων ανδρώθηκε.
...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
 

Πέμπτη 29 Ιουλίου 20:36
στόρυ 1/4          "ΜΠΗΡΩΪΝΗ"

Το τέλος της εποχής βρίσκει τον Ματ να τριγυρίζει ψάχνοντας «άκρια» στους δρόμους.
Ο Ματ ήταν σουπερήρωας, αλλά ήταν εξαρτημένος.. Όσο κι αν προσπαθούσε να το ελέγξει, αυτό φούντωνε μέσα του περισσότερο.. τον λέγαγαν Νίκο κανονικά, αλλά παρεξηγιώταγαν  όταν του φωνάγαν «Γειά σου φίλε μουΝικολάρα» κι έτσι ήταν πιο εύκολο το «Ματ» ..άσε που θύμιζε και κίνηση στο σκάκι.
Σε μια γωνιά στη Gouva & Da’Silio ακούει μια γνώριμη φωνή με τη γνωστή προφορά της Πρωτεύουσας..
-Ελα ρε τρελλε!! Καλά..;;
Στράφηκε προς τα κει που ακούστηκε η φωνή ξαφνισμένος, μην πιστεύοντας στ’αυτιά του!!
-Ελα ρε τρελέ..!! ξανάκουσε..
Το μέσα του φώτισε γιατί ήξερε ότι είχε βρεί εκτός απ’την άκριά του ένα φιλαράκο που ένοιωθε το μαράζι του..τον «Πρόεδρα».. έτσι τονε φωνάγαν όλοι
-Ελα ρε Πρόεδρα! απάντησε..
Τι ν’αυτά που φοράς;;
Ο «Πρόεδρας» ήταν ντυμένος σαν παγωτατζής χειμωνιάτικα και έσπρωχνε ένα τρίτροχο που έγραφε πάνω «ΖΕΣΤΟΙ ΣΚΥΛΟΙ»*
«..Βρε λες να χε να κάνει που είχαν εξαφανιστεί τα αδέσποτα απ’τ ην γειτονιά;» σκέφτηκε ...
-Σσσσσσσσττ!είπε συνωμοτικά ο Πρόεδρας..-Εδώ γίνεται δουλίτσα!!
=========================
Ο «Πρόεδρας» ήταν σουπερήρωας κι αυτός αλλά απ’τους παλιούς …Με οικογένεια, 8ωρο/6ήμερο κλπ, αλλά ήταν κι αυτός εξαρτημένος..
«Έσπρωχνε» κι όλα,έδινε και καμιά «φορφρή»* σε κανα φτωχόπαιδο να δοκιμάσει..
Παλιά δούλευε σε μια εταιρία που πουλούσαγαν καλσόν και ξυριστικές μηχανές στους Έλληνες τουρίστες γιατί είχε διαδοθεί ,ότι πριν την κατάρρευση του Σιδερένιου Μπλοκ μ’ αυτά έβγαζες γκόμενα στα Βαλκάνια.. Χαμός!!
Τρελή δουλειά!!
Είναι γνωστό τι γαμίκουλας ήταν ο Ελληνας στα Βαλκάνια.
Μετά όμως ήρθε το Χρηματιστήριο και τελείωσαν αυτά..Ετσι «κύλησε» κι αυτός..και τα χε καταφέρει καλά να πεις.. Είχε έρθει μετανάστης απ’τη Βόρεια Μακονία και άνηκε σ’εκείνη τη μαυριδερή φυλή που μισούσαν όλοι..
Και μαύρος και Μάκονας δύσκολο πράμα στην Πρωτεύουσα..
¨Αλέ κατέε¨ , ¨σομανγκές¨, η ρώσικη ¨αλοιφή¨ και το τυρί ¨κασέρι¨ που λεγε στη Συμπρωτεύουσα όταν κατέβαιναγαν παλιά, δεν πέρναγαγαν…
Τ’όνομά του ήταν Vasilii αλλά το είχε αλλάξει σε Ελληνικό.. όπως και το επώνυμο κάτι που τέλειωνε σε ¨-ας¨ ή σε ¨-εας¨ και έλεγεγε σε όλους ότι ήταν απ’τη Spartan ..Σκόπιμα βέβαια γιατί ακόμη στη Spartan δεν μπόραγαγαν να πηγαίναγαν εύκολα και να ψάξουν . Εξόν κι αν ήταγαν κατσίκια ή διέθεταγαν ελικόπτερο..Και ποιος διαθέτει ελικόπτερο στον κύκλο του τη σήμερον ημέρα..Πονηρός
Λίγο οι κατσικόδρομοι..λίγο η..ευφράδεια των ντόπιων..Δυσκολευόνταγαν τα πράγματα
Εμενε στην Πρωτεύουσα στα Βόρεια (για να μην ξεχνάει τις ρίζες του) και δυτικά όμως .Εκεί που ζούσε η πλέμπα,κι είχε κι άλλους σαν κι αυτόν ..
Παλιά δεν κόνταγαγες να πας παρά μόνο με πρόσκληση.. «Λιώσα» τα λέγανε γιατί άμα σε καταλάβαιναγαν σε «λιώναν» στη βούτα* και στο λακιρντί*.
Μετά βέβαια, άλλαξε ονομα στον τόπο ο Δημαρχέος για να μην τρομάζει ο κόσμος (Μπούρδαι..για τα ψηφαλάκια κυρίως βεβαίως-βεβαίως!)
Ενώθηκαγαν κι άλλες τέτοιες συνοικίες (Ανω,Κάτω, & Νέα) και ονομάστηκαγαν «Ακρον-Ιλιον-Κρυστάλ» που ήταν πχιασάρικο και…..λαμπρό!
(Αυτό το «Λαμπρό» κρατήστε το)
=========================
-Και για πέσε μου ρε βλοημένε..;Τι… δουλίτσα;;  ρώτησε ο Ματ
-Εχω Βελγίου ωραία κομμένη χωρίς ετικέτα παλαιωμένη 12μηνο και σε καλή τιμή..Εχω μαύρη Καλαματιανή φετινή και Κρητικιά ξανθιά πρώτο πράμα! Α!Εχω και 0% ΙΡΑ σου είπα..;
Ο Ματ τσιμπολόγησε ένα ρουφιξάκι  απ την κάθε μια που χώραγαγαν σ ένα Χοτντόγκ και πήρε και δώρο την 0% ΙΡΑ..
Το είπα;;
-Θέλω να μου πεις τη γνώμη σου ρε τρελέ…είπε ο Πρόεδρας.. -Νταξ..είπε ο Ματ..-Γιατί εισ’ωραίος και μετράς! Κι έφυγε
Αυτό το τελευταίο το’χε «κλέψει» ατακερί από έναν Τσέο* που τον είχε σαμπανιάσει* στην Ομόνοια Σκουέαρ..
Βλέπεις ήταν μπηρωϊνομανής..
=========================
“If you want to hang out,
you've gotta take her out, (beercaine)
If you want to get down,
get down on the ground, (beercaine)
She don't lie, she don't lie, she don't lie,
¨Beercaine”
J.J. Ale /1975
...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
------------------------------------------
ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-ΖΕΣΤΟΙ ΣΚΥΛΟΙ μτφ. εκ του Αμερικανικού Hot Dogs
-φορφρή = Ήνγκρηκ του “for free”
-βούτα=κλεψιά (λέξη που αποδεικνύει οτι δεν υπάρχουν «κακές» λέξεις, αλλά σλανγκικές σκέψεις. Βουτώ / βυθίζω σε υγρό / αρπάζω, κλέβω / χειρονομώ με ασελγή πρόθεση.) #slang .gr/9864
-Λακιρντί=κουβέντα,μπίρι-μπίρι(εκ του Τουρκικού lakırdıyı )
-Τσέος=αναρχικό χαϊδευτικό του Μπατσος/Μπατσέος
- σαμπανιάζω( ναυτική ορολογία ) = Δένω σφιχτά με ιμάντα ή συρματόσχοινο (με σαμπάνι (το) φορτίο. Μεταφορικά «δένω»  με χειροπέδες
 
 
 

Παρασκευή 30 Ιουλίου 21:10
στόρυ  2/4                     PATRAM-CITY*

Αυτή η πόλη είχε κάτι το σκοτεινό και το τραβηχτικό μαζί.. Kάθε καρυδιάς καρυδόπουλο περιδιάβαινε τους δρόμους και τις πλατείες της.
Ησανταν μετανάστες Αφγανοί που τυλιγόσαντε στις ζάντες των φορτηγών για να πάν στην Αβρούπα*, φορτηγατζήδες, φοιτητόνια, φανταρικοί, μάγκες και ξεμάγκες.. Απονεννοημένοι πρώην Πασόκοι και Νέοι Κομμουνιστές..ο Κολόπουλος ο «φχαριστώωωω την ευλογία σας» και ο Σανθόπουλος ο ¨φρουτάκιας¨ ζούσαντε ακόμη!
Ο Ματ είχε «γίνει» και τώρα  είχε ντάγκλες* κι είχε αράξει στην πλατεία στο Zavlein κι έπινε κι ένα μιλκσέηκ μοσχοβολήθρα* για το «ξεγλύκιασμα»*
Τα αισθηματικά τον βασάνιζαν καιρό και είχε «τσιμπηθεί» άσκημα μ’ένα παλιό ,όμορφο android  μοντέλο FE-2 που δούλευε σε μια κουζίνα βοηθός κι έκανε όλες τις υποτιμητικές εργασίες.. Εδενε κορδόνια, έπιανε πράγματα από κάτω χωρίς να σκύψει, έφτανε στα κάτω-κάτω ράφια όταν κάποιος χρειαζόταν κάτι.. Μεγαλείο..
Άραζε κι αυτός εκεί καμιά φορά.. .. Ξανθό και  χαμογελαστό θύμιζε Αυστριακό ή Βορειο-γαλλιδάκι τουριστάκι..
«Μισός λάθροπος» έλεγε περιπαικτικά γιατί με τα σαμπώ δεν έφτανε το 1,5 μέτρο ύψος
Όταν ανταμώνανε τυχαία  όμως ο Ματ ένοιωθε περίεργα..
Ο «Μάρκος» του -το μαρκούτσι δηλαδή, όπως το’λεγε χαϊδευτικά-τον πονούσε όπως όταν έβλεπε πορνοταινίες μικρός..Κοκκίνιζε στην άκρη κι έσκιζε το παντελόνι..
Ήταν βλέπεις  εκείνη η ρημάδα επέμβαση με το Αιγίνιο..Ενα τοπικό βαρύ χεβιμέταλο το οποίο ήταν τοπ-σήκρετ ανακάλυψη Του το είχαν χορηγήσει με το ζόρι και  λάμβανε συντήρηση σε μορφή αλμυρής φυστικοκαραμέλας . Τον έκανε σουπερήρωα αλλά συνάμα δυστυχισμένο σεξουαλικά μιας και όλο το σώμα του γινόταν σκληρό, και το εργαλείο του κοφτερό κι ελαστικό όπως το κέλυφος απ’τα φυστίκια…Που να το βάλει;
Πάνε αυτές οι καλές οι εποχές που "φυστίκωνε" όλη τη χώρα..

Χρωμάτικ Παλέτ Beer'N'Luck

Μετά, σκέφτηκε τον τόπο του που΄χε θάλασσα κι ηρέμησε κάπως..
Είπε να κατέβει βόλτα παραλία. Εκει που μαζικά όλοι οι νέοι Κομμουνιστές για χάρη του Δημάρχου (που ήταν ομολογουμένως ο καλυτερότερος και κόκκινος όνομα και επώνυμο «ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΕΛΤΕΪΔΗΣ») είχαν βαπτιστεί σε αλατόνερο με πολιτικό βάπτισμα και είχαν ορκιστεί πίστη στο Κόμμα με μια μικρή χαραγματιά από κονσερβοκούτι στο δεξί φρύδι.
Η μπηρωΐνη του γλύκαινε τον πόνο και τη δύσκολη ζωή του. Κίνησε για την παραλία
Στη Λεωφόρο του Πανεπιστημίου σε ένα ψηλό κτήριο γινόσανταν μετακόμιση κι είχανε κλείσει ο δρόμος. Ο Ματ ανέβηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο και χάζεψε το σιδερένιο θερίο που σήκωνε γραφεία και βαριά έπιπλα σαν παιχνίδια..
Ξαφνικά ακούστηκε από ψηλά ένας θόρυβος σαν κάτι να σπασε..»ΤΣΑΦΦΦΦ» και μια Πακιστανική φωνή: «ΠΡΟΣΟΚΚΗΗΗ!!  ΠΡΟΣΟΗΗΗ!!     ΠΕΦΤΕΙΕΙΕΙ»
Ο Ματ είχε κατεβάσει το βλέμμα και περπατούσε αλλά ενστικτωδώς ξανακοίταξε ψηλά μετά τις φωνές..
------------------------------------------
Ένα πιάνο - με ουρά  – είχε ραντεβού μαζί του κι ερχόταν να τον συναντήσει στο πεζοδρόμιο …
------------------------------------------
¨Ειν’ μπηρωΐνη φίλε..κι ίσως να ξεχαστείς..
Μας λες πως την ελέγχεις..Πως ξέρεις τι ζητάς..και το ΓΙΑΤΙ¨
Σιδερής Παυλόπουλος /1982

...........ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
=========================
ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-PATRAM-CITY=Εκ του Gotham-City
-Αβρούπα=η Ευρώπη στα Τουρκικά και γενικά σε αυτές τις γλώσσες
-ντάγκλα= Η κατάσταση μετά από χρήση ηρεμιστικών ναρκωτικών ουσιών #slang.gr/285
-μοσχοβολήθρα=το γνωστό Πατρινο λικέρ Τεντούρα
-Ξεγλύκιασμα=έκφραση που χρησιμοποιείται απ τους εξαρτημένους κατά την οποία η αναζήτηση κάποιας γλυκιάς ουσίας αναζητείται διακαώς μετά τη χρήση για την αναπλήρωση γλυκόζης (ενέργειας)
 
 
 
 

Σάββατο 31 Ιουλίου 12:35
στόρυ 3/4                           ΤΑ «ΚΟΝέ»

(σημ: Συνεπείαι των υψηλών θερμοκρασιών που διέπουν τη Χώρα η σημερνή ιστορία παρουσιάζεται νωρίς προκειμένου όλοι να λάβουν  αίσθημα δρόσου )

Καθώς το ασθενοφόρο έτρεχε Θεονισμένα* προς το Νοσοκομείο ο Ματ σκεφτόσαντε μες τους πόνους του, ότι η μουσική τον πλήγωνε βαθιά από παιδί.. Αλλά δε φανταζόσαντε ποτέ ότι θα τον πλήγωνε τόσο, ώστε να του στείλει κατακέφαλα ένα πιάνο (και μάλιστα με ουρά!) Βλέπεις ,ένεκα η ανάγκα, δεν κατάφερε ποτές να μάθει ούτε μισό όργανο.. μισή συγχορδία. 
Γι αυτό είχε μπλέξει κι άκουγε κάτι Ραπ/Τραπ και ελεχτρόνικα που δεν είχανε μουσική μόνο 4 νότες επανάληψη/λούπα, πολύ μπλά-μπλά και σύνθια που έβγαζε ο υπολογιστέος..
Ευτυχώς που ήταν και το Αιγίνιο δηλαδή που άντεξε στην πρόσκρουση αλλιώς θα ήτανε ένας ωραιότατος λεκές που θα πλέναν το πρωΐ οι σκουπιδιαραίοι της PATRAM-CITY!
Το περίβλημα στα κόκκαλα τον έσωσε αλλά σπάσαντε μερικά και χρήζαντε συγκόλησης ..
Η FE-2 έμαθε για το συμβάν στο μαγαζί-βλέπεις τον είχε έννοια-, και κατάφερε να συνδέσει το παλιό της λογισμικό με το κέντρο πληροφοριών στην Πρωτεύουσα .
Εκει υπηρετούσαντε και διαχειριζόσαντε τις πληροφορίες ένα μικροκαμωμένο καθαρματάκι του «συναφιού» που έδειχνε χαριτωμένο αλλά δεν ήταν.
Ο «Μηχανικός» ..έτσι τον έλεγαν
Αυτός με τη σειρά του «έδωσε» γρήγορα την πληροφορία εκει που έπρεπε..ΣΤΟ ΝΗΣΙ..
Η Χώρα είχε εκατοντάδες νησιά αλλά όταν αναφερόταν σ’αυτό, εννοούσαντε το μεγαλύτερο σε ΟΛΑ!ΤΟ ΝΗΣΙ..
=========================
Ο «Γκράμπυ» ο «Πρέσβης», ο «Ντόϊτς» και ο «Μικρός» ήταν απ’τους πρώτους που το έμαθαν..Ο «Πρόεδρας» ,ο «Λαμπρός» (που σας είπα να κρατήσετε στην πρώτη ιστορία) Ο «Σίλλυχοκ»
Ο «Τελ», ο «Αλεκσέι» κι ο «Τζίμης» αργότερα..
Ο «Σίλλυχoκ» συγκινήθηκε τόσο που έβγαλε στη δημοπρασία ένα νεφρό! (όχι δικό του εννοείται!!)
Ο «Γκράμπυ» ήταν σεβάσμια μορφή με τριγωνικό μούσι καλογερικό, μεγάλος γνώστης του αντικειμένου και μαγείρευε-έκοβε για φίλους από νεαρός..Η δουλειά του ήταν άλλη βέβαια,να κλέβει την (πουτάνα την) Εφορία για χάρη των ανθρώπων..κάτι σα #Ρομπές_των_φτωχών ασούμε, κι έτσι τον σεβόντουστε όλοι στην πιάτσα γιατί είχε βαθιά κοινωνικά αισθήματα..
Ηταν απ’έξω τριχωτός σαν αυστραλοπίθηκας αλλά μέσα ήσαντε τρυφερός και κοβόσαντε με την καρδιά ενός μαρουλιού κι ένα δάκρυ..Το κρυβε βέβαια απ όλους γιατί άμα δεν τον εγνώριζες δεν ημπορούσες να του μιλήσεις..
Μια φορά τονε τσουβαλιάσανε οι Τσέοι γιατί έκανε φασαρίες και έσπαγε μπουκάλια τονε πήγανε Μέγαρο* και τα κανε όλα λαμπόγυαλο...Βγήκε με 3 δικάσιμοι και 8 μηνύσεις
=========================
Ο «Μηχανικός» ήταν στις τηλεποικινωνίες αλλά περνούσαντε απ’τα χέρια του (ή μάλλον καλύτερα απ’ τ αυτιά του) όλη η διακίνηση από νότια προς βόρεια και τούμπαλιν.. Το ακριβές όνομα του ήταν «Μπυρολόγος Μηχανικός» αλλά το έκοβαν να μη δίνουν στόχο.. Η οικογένειά του είχε «καζάνι» κάπου χωμένο στο ΝΗΣΙ  για σκληρά!  4 γενεές κι έτσι ήταν όχι μόνο γνώστης ,αλλά και βασικός διαχειριστής!
Η εμφάνισή του πάντως σε ξεγελούσε.. Ηταν  οικογενειάρχης αλλά λόγω ύψους ,όταν έβγαινε βόλτα με τα παιδιά φρόντιζε να μην ξυρίζεται γιατί τον περνούσαν κι αυτόν για ανήλικο και του καναν παρατηρήσεις.. Στο πατρικό του πάντως ήταν ο πιο ψηλός! Ακόμη και το ταβάνι της τουαλέτας ήταν υπερυψωμένο για το δικό του μπόϊ να μην κατουρεί τα πόδια του.. Μικρός είχε πέσει σ ένα βαρέλι με μούστο και φώναζε όλη νύχτα.. αλλά νόμιζαν ότι τους κάνανε πλάκα στη γειτονιά .Ποιός να το φανταστεί..Τον βρήκαν μετά από 2-3 μέρες κι από τότε ξεκίνησε η εξάρτηση..
=========================
Ο «Μικρός» που …κόντευε τα 30 ήταν κι αυτός μηχανικούλης αλλά έδειχνε τελείως μπούλης ..Είχε και το πιο «μικρό» εργαλείο (για βράσιμο) Ε..Πολύ θέλει να σου βγεί τ όνομα;;
Αγαπούσε και μια δασκάλα με χρυσά μάτια.. μεταλλαγμένη
Μαζί του είχαν κάνει όλοι καλή παρέα  και είχαν κόψει μπόλικες ¨πάρτες¨ και τον αγαπούσαν σαν το μικρό τους αδερφάκι.
Αμα έκανε ¨ρουφ¨ κι έπινε κανα–δυο ρουφιξάκια  χαχάνιζε και ρωτούσε «Γατί αυτό;» και «Γιατί εκείνο;» «Γιατί..γιατί..γιατί;;»  σα δαιμονισμένο 3χρονο που στο τέλος της μέρας κοιμάται στο χερούλι της πολυθρόνας κάθετα κι αλοίμονο σου και το ξυπνήσεις…
=========================
Ο «Σίλλυχοκ» που χε πάρει πράσινη κάρτα στο ΝΗΣΙ λόγω της μητέρας του, ήταν ένας τυπάς «κουμπως΄το σακάκι σου αδερφέ»..Ονομα και πράμα Φαινόταν silly* αλλά στο εμπόριο ήταν hawk*
Ο χοντρούλης του σχολείου που έκανε ότι γούσταρε στους μικρότερους γιατί είχε τσακώσει το Διευθυντή μια μέρα σ’ένα Βιντεοκλάμπ πίσω απ’την κουρτίνα με τις τσόντες! Ψηλομύταρος και ξερόλας γι’αυτούς που δεν τον ήξεραν, σαν καθηγητής Πανεπιστημίου της Εσσης* που  έτρωγε όλη μέρα..!!! Δε σε προϊδέαζε..
Είχε ένα μαγαζί παράκεντρα στην Πρωτεύουσα με πίτες για βιτρίνα και πλυντήριο*..
Φιλάρα μου!!Περνούσε από κει όλος ο εξοπλισμός που χρειαζόσαντε οι «ιδιώτες» που βράζαντε και κόβαντε σπίτι τους !Χρυσές μπίζνες!!
Να φανταστείς ,τον υπολογίζαντε και μεγάλα «βραστήρια»..Η δουλίτσα πήγαινε όμορφα και στρωτά κι έτσι, είχε «ρίξει» και τις κόρες του μέσα.. Δυο ωραία μωρά!
=========================
Ο «Πρέσβης»  που είχε τη διακίνηση από Νότο προς Βορρά ήταν ο χοντρός-ο καλός-ο κακός κι ο άσχημος, αλλά όλα σ’ένα. Νοικοκυρεμένα! Τέτοιο «σχέδιο» δε συναντούσες εύκολα…Είχε και σύνδρομο «του ρέτη» μάλλον γιατί μετά από κάθε «χριστοπαναγία» που κατέβαζε έλεγε «..γαμώ την τάβλα μου γαμώ του ρτπτ..» ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Ο «Πρόεδρας» αλλά και ο «Μηχανικός» δυσκολευόσαντε καμιά φορά να τον καταλάβουν ..τονε σεβόσαντε  και τον αγαπούσαν όμως όλοι εντός και εκτός του ΝΗΣΙΟΥ γιατί ήτανε άτομο παρφαί* και 5Xtra-Large!
Ακόμη και στους εχθρούς του δεν χαλούσε χατήρι..
Δε ζούσε βέβαια κανείς να μας πει..
=========================
Για τον «Ντόϊτς» τι να πούμε..;
Μεγάλωσε στον παλιό Μπεόλο* μια παραλιακή πόλη που όλοι ήταν απόγονοι των «αποδώ» και των «αποαπέναντι». Μικρός ήταν ξανθός και περίεργο ¨σχέδιο¨..εσωτερικά ήταν Αλβανός αλλά εξωτερικά έμοιαζε με Γερμανό  γι αυτό του βγάλανε και τ όνομα..
Όπως αυτά τα Λαζο-Γερμανάκια που δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα στις παραλίες το καλοκαίρι που τα φέρνουν να μπεζουχάρουν * οι γονέοι τους  και σε κοιτάνε από κοντά ,ανέκφραστα ,κι εσύ, δεν ξέρεις αν θα σου φτύσουν ροχάλα και θα ¨κόψουν λάσπη¨* ή θα σου χαμογελάσουν απλά..
Είχε εγκατασταθεί κι αυτός στο ΝΗΣΙ που ήταν η μεγαλύτερη μπηρωϊνομάνα στη χώρα και καταπιάνονταν κ με ότι έβρισκε στο θέμα.. Είχε στήσει και μια «φάμπρικα» με τ αδερφάκια του.Είχε όρεξη και καλές συνταγές, αλλά είχε κι αυτός θέματα με την Υγειονομία..Οι μπηρωΐνες του επειδή τις έκοβε σ’ένα καζάνι που έβραζε απ’όλα, δεν είχαν ξεκάθαρη οσμή και γεύση, κι όλο τσακωνόσαντε με τον «προμηθευτή» του γιατί νόμιζε ότι φταίει εκείνος
Μια φορά θυμάμαι είχε βάλει στο βραστήριο να βράσει αίγα*,ζυγούρι*και πετεινό* γιατί έπρεπε να φτιάξει γαμοπίλαφο*..Εγγυημένη γεύση!Μπηρωΐνη κατσικοβούτυρο μετά…
=========================
Ο «Αλεκσέϊ» ήταν γνωστή και σεβάσμια μορφή ακόμη και στο εξωτερικό..
Μη φανταστήτε τίποτα..τροπικό. Βαλκανιοκατάσταση και Μπλόκ Αναντολού έτσι;
(Το αίμα βλέπεις..!! )
Ο τύπος ζούσε στο δικό του όνειρο.. Του χε σφηνωθεί , ότι ήταν απόγονος του #Μεγαλέκου_με_τα_Κυδώνια*  αλλά τον πρόδιδαν το πλατσουκωτό κεφάλι,τα πεταχτά αυτιά με τις φακίδες και η μπάκα.. Είχε μάθει και Ελληνικά κι έκανε και τατουάζ τον Ήλιο της Vergina ..Τον είχαν πάρει χαμπάρι και κάτι συντοπίτες του μουσικοί τζαζιστές* κι είχαν γράψει ένα ορχηστρικό κομμάτι με τίτλο ¨Funky Vergina¨ που είχε γίνει μεγάλη επιτυχία ,αλλά στην ουσία ήταν αυτό που είχε ρωτήσει ο ίδιος σε μια εκδρομή που είχαν πάει στην ανασκαφή με το ΚΤΕΛ όταν τον έπιασε αναγούλα στο λεωφορείο μιας και ότι ταξίδι είχε κάνει μέχρι τότε ήσαντε μόνο με μαραπέτο* ..
-«Χάηντι πατριώτ΄..Φάν΄κε ι Βιργίνα;»
Αυτός εντρυφούσε στις ανεξάρτητες εισαγωγές εξωτερικού γιατί τον βοηθούσαντε οι γλώσσες..
Πότε οι καλές..Πότε οι κακές
Ζούσε σε μια πόλη βόρεια της Χώρας που παλιά δε μιλούσαν καθόλου ελληνικά, και είχε ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΨΨΨΨΨΨ!!συλλογή από άδεια ρουφιξάκια!
Ρησπέκτια άπειρα!
Ηταν κι αυτός εξαρτημένος χρήστης αλλά με μέτρο..  1μέτρο,2μέτρα-3-5μέτρα κλπ
=========================
Ο «Τέλ»…χαχαχαχαχα! Άκου κει όνομα να κάνεις καριέρα στην πιάτσα!!
Στην πραγματικότητα στη χώρα του τον είχανε βαφτίσει «Σονάιλυτς» αλλά είχε πάρει ιθαγένεια και στη γειτονιά τον λέγαν «Τέλ» για τί ήταν τελειομανής και νόμιζε ότι έκοβε τις καλύτερες μπηρωϊνες..Αλλά αυτές φιλαράκι,επειδή τις έβραζε στο σταύλο, μυρίζαν χορτάρι και σβουνιά..!
Μια μέρα τον κάλεσε ο Δήκας στο γραφείο του παλιά, όταν ήταν φανταρικό
 (ημι-αναση-προσο-χη *κλπ)
-Ρε συ;;
-Μάϊστα κ.Δικητά
-Δεν κάθεσαι δω, που χω και ελλείψεις από καλά παιδιά (παραμύθι…άμα λένε έτσι οι Διοικητές πάντα «βρωμάει» η δουλειά και σε πάει «Χωσέ Αρμάδο»*) να παίρνεις και φράγκα να σου δώκω και 2 σαρδέλες*, να σε προξενέψω και στην κόρη του κολλητού μου  του πατέρα της Ίρας ;;
Ο «Τελ» τσακίστηκε με την τελευταία κουβέντα…Βλέπεις αγαπούσε την Ίρα παιδιώθεν. Ασχετα αν της είχαν κάνει λάθος στο Ληξιαρχείο τ΄ονομα.. Ακουγε «ΙΡΑ» και κατέβαζε 2-2 τα ρουφιξάκια
Δε χρειαζόταν δεύτερη σκέψη..
-κ.Δικητά αλήθεια;; Εγώ για τη Ίρα κάθομαι και αμισθί!
-Πάψε ρε ζωντοβολο..είπε ο Δήκας. Ξέρω πως είσαι κι εσύ της «ρουρούς»* και δε σε θέλει για γαμπρό ο πεθερός σου γιατί’ ναι μεγαλοεισαγωγέας, αλλά θα σε φκιάξω..Αλλωστε ,τι να κάνεις στο χωριό σου;;Να μαζεύεις ροδάκινα ή να πουλάς καλαμπόκια στην Ολυμπιακή Ακτή το καλοκαίρι;;
Έτσι κι έγινε.. Ο Τελ παντρεύτηκε τη Ίρα , κάνανε κι ένα ΤΕΛΕΙΟ ΙΡΑκι, έμεινε «στο ντάκο»*  κι έκαναν τα πάντα μαζί ευτυχισμένοι.. Έκοβαν τις μπηρωΐνες τους ,αντάλλαζαν συνταγούλες, μέχρις και κοινό προφίλ στο Φέης-Βουκ .. Καλά παιδιά
=========================
Ο “Jimmy”  ήταν κάτι ανάμεσα σε Familly Guy και Simpsons  αλλά σε πιο ¨μάτσο¨ και αθλέτικ..Τον έλεγαν Τζίμυ ενώ τον είχαν βαφτίσει «Λιλή» γιατί όταν ήταν μικρός έμοιαζε περισσότερο με κορίτσι..Νόμιζαν τελικά ότι θα κάνει το βήμα με την εγχείρηση αλλά τελικά τους ξεγέλασε
Ήταν τύπος του βουνού κι έτσι όλο έβρισκε μονοπάτια για λαθραία μπηρωΐνη από τις γειτονικές χώρες στα Βαλκάνια..Ζούσε κι αυτός στο Βορρά βλέπεις κι ήταν δίπλα.
Κάποιες φορές τον έπιανε ο ζαβλαμάς* κι έπιανε τα βουνά με κάτι φίλους του Αλβανούς.. Ανάβανε φωτιές μεγάλες που συνηθίζουν εκεί πάνω  και χόρευαν τρώγοντας αγριογούρουνα και πίτσες τα παγανιστικά τους έθιμα.. Μετά ανέβαιναν στα κάρβουνα και τα πατούσαν ξυπόλητοι αφού είχαν πλύνει τα πόδια τους με «ΝΥΦΗ» μια μπύρα που ήταν #τρουλοκάλ στα Βόρεια..
------------------------------------------
Αφησα τελευταίο το «Λαμπρό» επίτηδες..Τραγική ιστορία..!
Τον έλεγαν Gyiorgi και ήταν συγγενιά του «Πρόεδρα»..Μέσω αυτού, έκανε κι εκείνος καμιά μικροδουλειά όποτε ευκαιρούσαντε..Ηταν πάντα χαμογελαστός και πρόθυμος να βοηθήσει σαν Κινέζος, αλλά αυτό έβαζε τους άλλους σε υποψίες και δεν τον εμπιστεύονταν γιατί όταν χαμογέλαγαγε του λείπαν τα 18 απ τα 22 δόντια..
Την εποχή του Ξερνομπίλυ ζούσε στη χώρα του και είχε βουτήξει σ ένα ποτάμι να κολυμπήσει το καλοκαίρι.. Γράμματα δεν ήξερε να διαβάσει τις πινακίδες κι έτσι, βρέθηκε να πλατσουρίζει και να κάνει γαργάρες κάνα 3ωρο σε ραδιενεργά απόβλητα.
Από τότε, μόλις νύχτωνε τον έβγαζαν έξω απ’το σπίτι του οι γονείς γιατί φεγγοβόλαγε σα πινακίδα νέον!! Όταν ήρθε στην Πρωτεύουσα όμως απέδειξε την αξία του!!Τον πλήρωναν αδρά και τον χρησιμοποιούσαγαν να φωτίζει τους χωματόδρομους το βράδυ στα Λιώσα μιας και φωτισμός δεν υπήρχε, κι έτσι του βγήκε τ όνομα..
------------------------------------------
Το «κρου» αφού σκεφτήκαντε και συσκεφτήκαντε λοιπόν συντονιστήκαντε και απεφασίσαντε  να βοηθήσαντε το φίλο τους που ατυχώς έμεινε προσωρινά σακάτης..
...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
------------------------------------------
«Λεφτά δε σου γυρεύω μπύρα δεν ζητιανεύω
ούτε συμπυρόνια δε σου ζητώ
θέλω την αγάπη σου γιατί μου δίνει δύναμη
κοντά μου όταν είσαι τον πόνο μου ξεχνώ
Να μη σε συνοριστεί ο θεός γι’ αυτή την πράξη σου
είμαι ανάμπυρος κι έχω ανάγκη απ’ την αγάπη σου»
Σπύρος Ζαμπυραίος/1963

=========================
ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-Θεονισμένα=αντίθετο του Δαιμονισμένα(υπερβολή)
γιατί δηλαδή πάντα ο δαίμονας να ξεπερνά το Θεό στο τρέξιμο;;
-Εσση=το γνωστό ομόσπονδο κρατίδιο Essen της Γερμανίας από τα «Αχλε Βουρστ» και το ξυνολάχανο
-Μέγαρο=Το αστυνομικό Μέγαρο στο Ηράκλειο εν συντομία
-silly but hawk= Εκ του Αγγλικού «Ανοητούλης αλλά γεράκι»
-Πλυντήριο=γνωστή έκφραση της Γκρήκ Μάφια για εικονικές επιχειρήσεις που χρησιμεύουν για νομιμοποίηση χρημάτων
-άτομο παρφαί= εκ του Γαλλικού parfait =τέλειο.Εκφραση δανεισμένη απ’τον αγαπημένο(μου) τραγουδοποιό Γιώργο Πιλάλα. Δείχνει άτομο με αξίες..
-Μπεόλος=Παλιά πόλη της Θεσσαλίας γνωστή ως "Βόλος" η οποία πήρε το όνομά της απ' τον πιο επιτυχημένο Δημαρχέο-Αθλητ.παράγοντα όλων των εποχών
-Κόβω λάσπη=Φεύγω γρήγορα, εξαφανίζομαι (Πιθανή εξήγηση, όπως με το αυτοκίνητο όταν κάνει κανείς απότομα μεταβολή αφήνει σημάδια σε χωματόδρομο, έτσι εννοούμε ότι θα φύγω τόσο γρήγορα που θα κάνω σημάδια στον δρόμο) #Slang.gr
-μπεζουχάρω=κάνω επίσκεψη Εκ του Γερμανικού Besuch- Γκροϊτς διάλεκτος( πρόκειται για ένα χαμηλοτάτου επιπέδου μίγμα της ελληνικής και της γερμανικής γλώσσας το οποίο εξέλιξαν Έλληνες μετανάστες του γερμανόφωνου εξωτερικού)
-Αίγα = κατσίκα εκ του αρχ. Αίξ
-Ζυγούρι=πρόβατο άνω του ενός και όχι λιγότερο των 2 ετών το οποίο δεν έχει τεκνοποιήσει.Εκ του μεσαιων. ζυγούριν
-Πετεινός=κόκορας εκ του αρχ. πετεινός
-γαμοπίλαφο=ξεχωριστό έδεσμα της Κρητικής κουζίνας που σερβίρεται κυρίως στους γάμους και βράζεται σε ζωμό από τα 3 παραπάνω κρέατα
-«Μεγαλέκος με τα Κυδώνια» έκφραση/παράφραση του Καραγκιόζη στο έργο «Ο Καραγκιόζης και ο κατηραμένος όφις» που αναφέρεται στον Μέγα-Αλέξανδρο τον Μακεδόνα
-Μουσικοί γνωστοί τζαζίστες=Mode Plagal
-μαραπέτο=το γαϊδούρι στα Μακεδονίτικα (εκ του Βουλγαρικού магаретo)
-ημιανασ-προσοχ=γνωστά στρατιωτικά παραγγέλματα
-Χωσέ Αρμάδο=εκ του ισπαν. Jose Armando. Εκφραση που συνυφαίνει την αγγαρεία και το χώσιμο απ τους ανωτέρους με το κλάμα απ τις Ισπανόφωνες σαπουνόπερες στο στρατό.
-Σαρδέλες=γαλόνια (στρατιωτική ορολογία)
-Ρουρού=υπερβολή / εκ του «ζουζού» που χρησιμοποιείται για την πρέζα.
-στο ντάκο= Στρατιωτική έκφραση για την έκθεση και δημόσιο διασυρμό ενώπιον του συνόλου εν όψει της τιμωρίας. Για τους μονιμάδες  επαγγελματικός χαρακτηρισμός (βλ.μπάτσος)
-Ζαβλαμάς=σε κατάσταση μέθης και αποσυντονισμού. Εκ του αρχ. Σαβός ,ζαβώνω - ζαβός που παράγεται από το Σάβος ή Σαβός και σημαίνει βακχεύων, τρελός, δύστροπος, ανάποδος, κακός αλλά  ίσως και του Αραβοτουρκικού zavlak που σημαίνει φτωχούλης
 
 

Κυριακή 1 Αυγούστου 00:22
στόρυ 4/4 (φινάλε) FADE OUT

Στο Νοσοκομείο οι γιατροί είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες συγκόλλησης και ο Ματ είχε μεταφερθεί στο θάλαμο ανάρρωσης αλλά χωρίς μπλιπμλίκια και σωληνάκια..το Αιγίνιο θα έκανε όλη τη .. «δουλειά».
Η FE-2 ήταν εκεί όταν ξύπνησε
-Τι κάνεις εσύ εδώ;; ρώτησε
-Εκείνη μ ένα βλέμμα απορίας φάνηκε σαν ν αναρωτιέται και η ίδια «Τι κάνω εγώ εδώ;»
-..ήξερα ότι δεν έχεις κανέναν στην PATRAM-CITY κι έτσι ήρθα να σε δώ..
-Καλά το έκανες..Αλλά θα ηθ….
Η πόρτα άνοιξε και το τημ των γιατρών έκανε θεαματική είσοδο.. Ρόμπες, lazer μάσκες ηλεκτρονικά κωλοβυθόμετρα..Χλιδή!
«-Καλημέρα…Πως πάμε Ματ;;Ετσι δε σε λένε;» Ρώτησε ο αρχηγός
-Νν..ΕεεΝαί απάντησε..Αλλά πως έφτασα μέχρι εδώ;;Είχα ακούσει ότι το Εθνικό Σύστημα Ασθένειας έχει διαλύσει μετά την Ζ μετάλλαξη του κορωναϊού..
«Αυτό αγαπητέ μου είναι μεγάλη ιστορία.. Ευτυχώς.. εσάς μετά την προσθήκη του Αιγινίου και την οικογένεια Μητ&#@*κη , δε σας επηρεάζει σχεδόν τίποτα..»
«-Μην ανησυχείτε ..το μυστικό σας παραμένει στο ιατρικό απόρρητο καθώς και η χρήση μπηρωΐνης..»
Ο Ματ σάστισε και πήρε το λόγο η FE-2..
-Μην ανησυχείτε γιατρέ.. Θα του εξηγήσω εκτενέστερα εγώ
«-Ωραία» !! είπε ο γιατρός καθώς οι υπόλοιποι της ομάδας είχαν στήσει πάρτυ στο διπλανό κρεβάτι και καμάρωναν τα ιατρικά τους εργαλεία..
-«Θα χρειαστείτε ένα μακρύ διάστημα επανένταξης και αποκατάστασης» ..ξαναείπε «και αν το θέλετε συνεχίζετε τις βόλτες με πιάνα και τη ..μπηρωΐνη..Αστειεύομαι φυσικά.. Ξέρετε τώρα από Ιατρικό χιούμορ».
Αμέσως η θερμοκρασία έπεσε 5-6 βαθμούς…
Ένας σταλακτίτης ξέφυγε απ’το κλιματιστικό του θαλάμου ,θρυμματίστηκε στο πάτωμα αθόρυβα κι έδωσε στα μερμήγκια νερό για το καλοκαίρι..
-«Γειά σας ..Έχουμε να πάμε κι αλλού»!!!! είπε κι έφυγαν βιαστικά..
------------------------------------------
Για λίγη ώρα παρέμειναν σιωπηλοί οι δυο τους στο θάλαμο να κοιτάζουν πέρα-δώθε με αμηχανία..
Ξαφνικά μηνύματα άρχιζαν να ηχούν στο εξυπνοτηλέφωνο του Ματ, το οποίο είχε χάσει και το χε βρεί η FE-2 στον τόπο του ατυχήματος..
-Το ττ..τηλέφωνο μου!! Είπε ο Ματ.. Δεν έσπασε;;
-Όχι ..απάντησε η FE-2 ..το βρήκα και στο έφερα.. Κι απ ότι καταλαβαίνω έχεις καλούς και πολλούς φίλους
Στο ΝΗΣΙ είχαν τελειώσει με το «μαγείρεμα» ..Ηταν όλα έτοιμα για τη μεγάλη μέρα!
Ο Ματ την 1η Αυγούστου συμπλήρωνε ακριβώς 40 χρόνια ζωής κι είχαν καταφέρει να ενωθούν και να μαγειρέψουν κάτι εξαιρετικής ποιότητας για πάρτυ του..
Κάτι που ομολογουμένως ΜΙΣΟΥΣΕ ΠΟΛΥ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!
------------------------------------------
Ο Ματ κοιτώντας τα μηνύματα σάστισε! Θυμήθηκε άξαφνα ότι έχει γενέθλια!!!
-«Πωωωωωω ρε γαμώ την ΠαναχαΪκή μου!» ξεφώνισε..
Αμέσως μπήκαν αγριεμένοι 2 τραυματιοφορείς και 3 νοσοκόμες έτοιμες να τον πετάξουν απ το παράθυρο που έβρισε την αγαπημένη τους ομάδα..
-«Τι βρίζεις ρε ομορφάντρα;; Νομίζεις θα σε λυπηθούμε επειδή έχεις σωρό σπασίματα;; Εμείς εδωνά έχουμε ελεύθερη υπεράσπιση από τον πρώην Πρόεδρο τον Ούγια και θα σε σαπίσουμε και θα βγούμε λάδι στο δικαστήριο!»
-Παιδιά συγνώμη! Είπε ο Ματ..Ολη η Χώρα βρίζει έτσι ..
-“Ναι..είπε ο ένας..Αλλά όχι στην Patram-City
Ο Ματ ψιλοφοβήθηκε κι έριξε ένα κλανίδι ¨άφωνο¨ απ’αυτά τα πονηρά που είναι αθόρυβα και αφήνουν αίσθηση καψαϊκίνης στην έξοδο..
Φύγαν όλοι κακήν-κακώς !!
Προσωπικά πιστεύω ότι αν υπήρχε νεκρός στο θάλαμο θα είχε σηκωθεί να φύγει κι αυτός!
Η FE-2 δεν είχε όσφρηση γιατί ήταν παλιό μοντέλο, κι αυτός το χε καταλάβει , από τότε που είχε ακουμπήσει το χέρι της πάνω στο πλατώ της κουζίνας και χαζογελούσε με τους συναδέλφους της ενώ το χέρι της είχε καεί μέχρι τον καρπό και μύριζε καμένο λάστιχο.
Η ζωή του περνούσε εικόνες μπρος απ τα μάτια του..Η FE-2 τον ρώτησε :
-Όλα ΟΚ;;
Εκείνος σαστισμένος θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στο Νησάκι του , τις αλητείες , το 7-0 του Γαύρου απ’τη Γιούβε ..την επέμβαση με το Αιγίνιο τότενες που έγινε πειραματόζωο για να βγάλει η οικογένειά του την άδεια για το μαγαζί..που έγινε σουπερήρωας και σεξουαλικά δυστυχισμένος μηνάρας για τα μάτια της FE-2.. το πιάνο..την παλιά μπύρα ΜΑΜΟΣ που τον είχε ρίξει στα δίχτυα της εξάρτησης και τη μισούσε θανάσιμα…
Όμως ..κάτι παράξενο καρτερούσε και σκιρτούσε εντός του..
Να’ταν ο έρωτας;
Να’ταν ο προχτεσινός φιδές που τον έφαγε λαίμαργα και είχε στουμπώσει..;;
------------------------------------------
Η FE-2 έσκυψε και σα να τού’δωσε ένα φιλί..
-«Χρόνια πολλά άνθρωπε μου» σαν να άκουσε.. «πάω δουλειά»
Ο Νίκος ξύπνησε κάθιδρος καλοκαιριάτικα ..Πονούσε ακόμη αλλά γελούσε..
-Μωρέ μπράβο!! Τι όνειρο κι αυτό !!! Ήμουνα ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΑΣ Ε;;
-ΕΦΗΗΗΗΗ…Φώναξε
Σιωπή.. Η Έφη είχε πάει ήδη από νωρίς τ απόγευμα στη δουλειά.. Το κατάλαβε..
-ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΑΣ Ε;; Μονολόγησε..
-Για να δούμε τώρα «ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΑ» ..Θα καταφέρεις να χέσεις και να σκουπίσεις και μόνος σου τον πισινό σου;;
Είπε και σηκώθηκε κούτσα-κούτσα για την τουαλέτα…
Στην πόρτα της, τον περίμενε μια ζωγραφιά..
 
Μια ζωγραφιά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του..
=========================
 
ΣΟΛΙΣΤ
Παραγωγή, ζυθοποίηση: Κωστής Βερίγος
Εμφιάλωση-ερωτήσεις: Νίκος Καραμολέγκος
Ετικέτα: Γιάννης Συντιχάκης (Bunker_Lab)
Καπάκι: Νίκος Κοχύλης
Εκτυπώσεις : Ψαρολογάκης Γιάννης
 
Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης :
 
νίκος κομματάς (ΜΑΤ)
Vasilis Tsampiras (ΠΡΟΕΔΡΑΣ)
Εφη Νικολαου (FE-2=Εφ Η-Του)
Konstantinos Verigos (ΓΚΡΑΜΠΥ)
Georgios Banasakis (ΜΠΥΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ)
Nikos Karamolegkos (ΜΙΚΡΟΣ)
Νίκος Κοχύλης (ΣΙΛΛΥ-ΧΟΚ)
Αντώνιος Εφέντης Καδίφης (ΠΡΕΣΒΗΣ)
Giorgos Zantiotis (ΝΤΟΪΤΣ)
Mimis Alexiadis (ΑΛΕΚΣΕΪ)
Μαρία- Στέλιος(ΤΕΛ+ΙΡΑ )
Δημήτρης Κουμλιλής (ΤΖΙΜΥ)
Γιωργος Λαμπρος (ΛΑΜΠΡΟΣ)
 
ΥΓ: Με ρωτήσανε «Μα γιατί μπήκες σ’όλο αυτόν τον ταραχτά ;» Απαντώ με μια ρίμα που λέει:
«Πολλά σε κάνουν άθρωπο,
μα πιο πολύ σε πιάνει
να «ξεκρεμάς» του αλλονού
χαρά που δεν τη «φτάνει»..

νίκος κομματάς (ΜΑΤ)

Vasilis Tsampiras (ΠΡΟΕΔΡΑΣ)

Εφη Νικολαου (FE-2=Εφ Η-Του)

Konstantinos Verigos (ΓΚΡΑΜΠΥ)

Georgios Banasakis
(ΜΠΥΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ)

Nikos Karamolegkos (ΜΙΚΡΟΣ)


Νίκος Κοχύλης (ΣΙΛΛΥ-ΧΟΚ)

Αντώνιος Εφέντης Καδίφης (ΠΡΕΣΒΗΣ)

Giorgos Zantiotis (ΝΤΟΪΤΣ)

Mimis Alexiadis (ΑΛΕΚΣΕΪ)
Φλώρινα

Μαρία- Στέλιος(ΤΕΛ+ΙΡΑ )

Δημήτρης Κουμλιλής (ΤΖΙΜΥ)

Γιωργος Λαμπρος (ΛΑΜΠΡΟΣ)

Η Βάκχος στο Παράξενο!

Η Βάκχος στο Green Rose!

Η Βάκχος στoν Αλχημιστή!

Σχόλια

  1. "Mέχρι τα ουράνια σώματα
    με πομπούς και με κεραίες
    φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
    κι ιστορία οι παρέες"
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    κι όπως λέει κι ο φίλος μου ο Ντάνος :
    "Νοιώθω ευτυχής που μέσα απ'τη μπύρα γνώρισα τόσους υπέροχους ανθρώπους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland