ΚΥΚΑΩ Que Te La Pongo

 

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 734, ΚΥΚΑΩ Que Te La Pongo, Ελληνική belgian ale μπύρα τύπου dubbel, από την Αχαΐα με 8% αλκοόλ και 25 IBUs. Παρασκευάζεται από την ΚΥΚΑΩ - Handcrafted, Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία Ο.Ε. στο Πλατάνι Αχαΐας, λίγο έξω από την Πάτρα. Περισσότερα για την ΚΥΚΑΩ εδώ.

Η σημερινή ανάρτηση έρχεται με μια τεράστια καθυστέρηση και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη γι' αυτό αλλά είναι πολύ πιο γρήγορο να πίνεις από το να γράφεις! Η Que Te La Pongo κυκλοφόρησε την περίοδο των αποκριών του 2019, και λογικά η πιθανότητα να υπάρχει ακόμα κάπου εκεί έξω στην αγορά είναι σχεδόν μηδενική.

Είναι μια κλασσική βελγική dubbel με μια ελληνική πινελιά όμως, καθώς στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιήθηκαν και κορινθιακές σταφίδες! Έχει διαυγές, κεχριμπαρένιο χαλκοκόκκινο χρώμα (αν σερβιριστεί προσεκτικά κι αφήνοντας λίγη στη φιάλη), με καφετί αφρό χαμηλής συνοχής και μικρής διάρκειας. Τα αρώματα της είναι υπέροχα, βυνώδη, γλυκά, με νότες μαγιάς και αποξηραμένων φρούτων προερχόμενα από τις σταφίδες κυρίως! Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπιοτη και γλυκόπικρη αρκετά φρουτώδης με ιδιαίτερα ευχάριστες νότες καραμελωμένης βύνης, μαρμελάδας και σταφίδας! Το σώμα της είναι μεσαίο, με χαμηλή ανθράκωση και τέλος η επίγευσή της είναι περισσότερο γλυκιά κι ελάχιστα πικρή, μεγάλης διάρκειας, με κύριο χαρακτηριστικό τον βέλγικο χαρακτήρα των σκούρων φρούτων.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland