Noctua Super Hopes

 
Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 732, Noctua, Super Hopes, Ελληνική hazy pale με 5,8% αλκοόλ, από την Αθηναϊκή Μικροζυθοποιία Noctua, τη μοναδική craft μικροζυθοποιία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η συγκεκριμένη μπύρα της Noctua είναι το αποτέλεσμα της συμμετοχής και έμπρακτης υποστήριξης της σε ένα παγκόσμιο collaboration από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Pink Boots Society που υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης στον κλάδο της ζυθοποιίας. Στόχος της καμπάνιας είναι η ανάδειξη, η προώθηση και η ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στο κλάδο της ζυθοποίησης. Κάθε χρόνο εκατοντάδες ζυθοποιεία παίρνουν έναν "πειραματικό" λυκίσκο που έχει παραχθεί για αυτόν ακριβώς το λόγο και παρουσιάζουν μια μπύρα που θα ενισχύσει και θα αναδείξει το σκοπό αυτό.
Η Noctua Super Hopes, ζυθοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Ανάδειξης των Γυναικείων Δικαιωμάτων και κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου Απριλίου, λίγο πριν τη λήξη του δεύτερου, εξάμηνου covid-19 lockdown. 

Το χρώμα της είναι θολό πορτοκαλόξανθο με αρκετό λευκό, συνεκτικό αφρό μεγάλης διάρκειας. Το σώμα της είναι μεσαίο με μέση ανθράκωση. Τα αρώματά είναι βυνώδη, hoppy, φρουτώδη με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη και ευκολόπιοτη, φρουτώδης με νότες ανανά και ροδάκινου. Τέλος η επίγευσή της είναι αντίστοιχη της γεύσης, γλυκόπικρη και φρουτώδης, με μεγάλη διάρκεια και μια ελαφριά πικράδα.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland