Chaniotissa

 

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 730, Chaniotissa, Ελληνική wit μπύρα με 5% αλκοόλ, από τη Lafkas Microbrewery στα Χανιά! Περισσότερα για τη ζυθοποιία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

H Chaniotissa είναι κλασσική, βέλγικου τύπου, orange wit μπύρα που δημιουργήθηκε από τη μικροζυθοποιία σε συνεργασία με την επίσης Χανιώτισσα BIOXYM, την πρώτη βιομηχανία εκχύμωσης στην Ελλάδα, με τους χυμούς της οποίας μεγαλώσαμε εμείς στην Κρήτη! Κυκλοφόρησε στις αρχές του περασμένου Μαΐου, με τη λήξη του δευτέρου, εξάμηνου covid-19 lockdown.

Το χρώμα της Χανιώτισσας είναι θολό κιτρινόξανθο με αρκετό λευκό, συνεκτικό αφρό μέσης διάρκειας και φυσικά είναι αφιλτράριστη κι απαστερίωτη. Στη μύτη διακρίνονται τα τυπικά φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών της κατηγορίας με το πορτοκάλι να κυριαρχεί σε αυτά. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, δροσιστική κι ευκολόπιοτη, με φρουτώδεις νότες αντίστοιχες των αρωμάτων μαζί με τις βοτανικές του κόλιανδρου και του γαρύφαλλου. Έχει μεσαίο σώμα και μέση ενανθράκωση και τέλος, η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη και μεγάλης διάρκειας.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland