Valtinger - She is a Hero

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 731, Valtinger - She is a Hero, Ελληνική session IPA μπύρα, τύπου New England, με 4,9% αλκοόλ από τη Valtinger Brewing στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής. Περισσότερα για την Valtinger Brewing μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η Valtinger - She is a Hero είναι  μια once-off ετικέτα της γνωστών νομάδων ζυθοποιών της Κασσάνδρειας, αποτέλεσμα της συμμετοχής και έμπρακτης υποστήριξης τους σε ένα παγκόσμιο collaboration από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Pink Boots Society, που υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης στον κλάδο της ζυθοποιίας. 
Ζυθοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πρότυπης Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης (Sknipa Microbrewery) τον Μάρτιο που μας πέρασε, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας. Το αρωματικό προφίλ των λυκίσκων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ένα επετειακό blend από λυκίσκους της Yakima Chief Hops, επιλεγμένο από γυναίκες για γυναίκες με σκοπό η μπύρα που θα παραχθεί να αποτελέσει μια ξανθιά, ελαφριά, αρωματική και άκρως καλοκαιρινή μπύρα! Κυκλοφόρησε στις αρχές του περασμένου Μαΐου, με τη λήξη του δεύτερου, εξάμηνου covid-19 lockdown. 

Το χρώμα της είναι κιτρινόξανθο, θολό με αρκετό λευκό συνεκτικό αφρό μεγάλης διάρκειας. Έχει ευχάριστα hoppy αρώματα, με έντονες νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, ανανά και μάνγκο. Η γεύση της είναι επίσης ευχάριστη, ευκολόπιοτη, φρουτώδης, γλυκόπιοτη και γλυκόπικρη με νότες ανανά και πεπονιού και με σχετικά ήπιο χαρακτήρα! Το σώμα της είναι μεσαίο, έχει μέση ανθράκωση, και τέλος η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη με μια πολύ ελαφριά πικράδα και μεγάλη διάρκεια.

Πηγή : www.facebook.com/valtinger


Πηγή : www.facebook.com/valtinger/photos

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland