Clepsydra N.B. / Sui Generis Smoked Baltic Porter

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 720, Clepsydra Nomad Brewing / Sui Generis Smoked Baltic Porter, Ελληνική καπνιστή Baltic porter με 7,5% αλκοόλ. Πρόκειται για μια συνεργατική μπύρα (collaboration μπύρα) μεταξύ των δύο νομάδων ζυθοποιών Clepsydra & Sui Generis που παρασκευάστηκε και εμφιαλώθηκε στην 33 Brewing Company στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Πίσω από τις δυο ζυθοποιίες βρίσκονται οι οικοζυθοποιοί, Πάνος Ζώτος και Νίκος Γεωργίου αντίστοιχα. Οι δύο φίλοι πριν από ενάμιση χρόνο, στο 1ο Athens Craft Beer Festival, μας είχαν παρουσιάσει την smoked baltic porter τους σε μια homebrew (σπιτική) έκδοση με λίγο υψηλότερο ποσοστό αλκοόλ! Ήταν από τα homebrew που ξεχώρισαν απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από αρκετούς επισκέπτες και φυσικά την τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ έγινε sold out από νωρίς! Θυμηθείτε τη συγκεκριμένη ανάρτηση πατώντας εδώ.

Περνώντας στη γευσιγνωσία της, το χρώμα της είναι μαύρο με αρκετό, καφέ, κρεμώδη και συνεκτικό αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι βυνώδη και φυσικά κυριαρχούν οι υπέροχες, έντονα καπνιστές νότες, χωρίς όμως αρωματικές υπερβολές, ενώ πίσω από αυτές διαφαίνονται οι νότες της καβουρδισμένης βύνης και της σοκολάτας. Η γεύση της είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ισορροπημένα γλυκόπικρη και φυσικά καπνιστή! Το σώμα της είναι μεσαίο προς γεμάτο με μέση ανθράκωση και τέλος η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, επίσης καπνιστή και με μια ευχάριστη πικράδα. Συνοψίζοντας πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευχάριστη κι ευκολόπιοτη μπύρα που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των καπνιστών μπυρών και όχι μόνο!



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland