Σόλο / Strange Brew ΑΓΚΑΘΙά

 
Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 721, ΑΓΚΑΘΙά, Ελληνική μπύρα του ιδιαίτερου γερμανικού τύπου gose με φραγκόσυκα, 5,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και 15 IBUs. Πρόκειται για μια συνεργατική μπύρα (collaboration μπύρα) μεταξύ της Σόλο και της Strange Brew. Ζυθοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της πρώτης στην Καλλιθέα Ηρακλείου και κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες ημέρες.

Η ονομασία της, ΑΓΚΑΘΙά, προέρχεται από το γνωστό κακτοειδές φυτό, τη φραγκοσυκιά ή κακτοσυκιά που στην Κρήτη θα την ακούσουμε και καπλοσυκιά και παπουτσοσυκιά όπως και στην Κύπρο! Στη ζυθοποίησή της, εκτός από τα συνηθισμένα υλικά (βύνες κριθαριού και σιταριού, λυκίσκος, μαγιά), έχουν χρησιμοποιηθεί βιολογικά φραγκόσυκα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό “Μινωική Γή” στην Βιάννο, θαλασσινό αλάτι και κόλιανδρο.

Περνώντας στη γευσιγνωσία της μπύρας, το χρώμα της είναι κόκκινο, θολό με ελάχιστο πορτοκαλί αφρό μικρής διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ιδιαιτέρως ευχάριστα, φρουτώδη και όξινα. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, όξινη κι ελαφρώς αλμυρή, καθόλου πικρή φυσικά, με τις νότες του φραγκόσυκου να της έχουν προσδώσει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο, φρουτώδη, καλοκαιρινό χαρακτήρα! Το σώμα της είναι ελαφρύ με κανονική ανθράκωση. Τέλος η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, φρουτώδης, όξυνη και αλμυρή σε αντιστοιχία με τη γεύση! Για εμάς τους λάτρεις των gose μπυρών, το πείραμα αποδείχθηκε 100% πετυχημένο!
 
Πηγή: www.facebook.com/SoloYourCretanCraftBeer

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland