Verigos Φραγκόσυκο Session IPA

 
Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 722, Verigos Fragkosyko IPA, Ελληνική σπιτική session IPA μπύρα με 4,5% αλκοόλ και 40 IBUs. Ζυθοποιήθηκε από τον ζυθοποιό της Notos Brewery Κωνσταντίνο Βερίγο σε σπιτικό όμως εξοπλισμό, όπως μαρτυρά και η πρόχειρη χειρόγραφη ετικέτα!
Στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιήθηκαν 4 είδη λυκίσκου, Magnum, Rakau, Vic Secret & Simcoe και στην εμφιάλωση χρησιμοποιήθηκε φυσικός χυμός φραγκόσυκου!
 
Το χρώμα μπύρας, είναι εντυπωσιακά πορτοκαλί (που η αλήθεια είναι πως δεν έχει αποτυπωθεί σωστά στην παρούσα φωτογραφία), με χάλκινες ανταύγειες και αρκετό πορτοκαλοκίτρινο αφρό μέσης συνοχής και μικρής διάρκειας! Τα αρώματά της είναι πραγματικά υπέροχα, με τις φρουτώδεις νότες του φραγκόσυκου και τις hoppy νότες εσπεριδοειδών από τους λυκίσκους αρκετά έντονες. Η γεύση της είναι εξαιρετική, φρουτώδης, χυμώδης, με ευχάριστη πικράδα και αρμονικά ισορροπημένη μεταξύ του λυκίσκου και του φρούτου! Το σώμα της είναι μεσαίο προς γεμάτο με αυξημένη ανθράκωση, και τέλος η επίγευση της είναι μεγάλης διάρκειας, φρουτώδης και γλυκόπικρη σε αντιστοιχία με τη γεύση!

Η σημερινή μπύρα αποτελεί σίγουρα ένα επιτυχημένο πείραμα που αποδεικνύει ότι το φραγκόσυκο αξίζει και θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη παρουσία στις αμέτρητες πραγματικά ζυθοσυνταγές που ξεπηδούν συνεχώς στη σκηνή της ελληνικής craft μπύρας. Πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε άλλη μια μπύρα με φραγκόσυκο, η ΑΓΚΑΘΙά, συνεργασία της Σόλο και της Strange Brew σε μια gose τύπου μπύρα για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ενώ μόλις χθες άλλη ανακοίνωσε και η Mykonos Brewing Company την Fragos’ko, μια dry-hopped pale ale μπύρα που πραγματικά ανυπομονώ να την δοκιμάσω κι αυτήν!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Astroblaster

Henninger

Blonder Bräu

ΛΑΤΙΝΑ

Lagunitas IPA

Thüringer Premium Bier

Argos Star Lager

Gralsburg Pilsner