Oud Beersel Bersalis Kadet Oak Aged

 
Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 723, Oud Beersel Bersalis Kadet Oak Aged, Βέλγικη sour ale μπύρα με 5,5% αλκοόλ από την Brouwerij Oud Beersel στο Beersel της επαρχίας Φλαμανδικής Βραβάντης (Flemish Brabant). Για την ζυθοποιία Brouwerij Oud Beersel και την ιστορία της μπορείτε να διαβάσετε εδώ στην παρουσίαση της Oude Faro, ημέρα 608.

Η Bersalis Kadet Oak Aged είναι μια ειδική έκδοση ξινής μπύρας που μέχρι τη μέρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει κυκλοφορήσει 3 χρονιές, το 2017, 2018 & 2020. Σήμερα δοκιμάζω την έκδοση του 2018! Αμέσως μετά την κύρια ζύμωση μεταφέρεται σε μεγάλα δρύινα βαρέλια στα οποία έχει ωριμάσει στο παρελθόν lambic μπύρα της Oud Beersel, κι εκεί θα παραμείνει για 12 μήνες, στους οποίους θα υποστεί μια δευτερεύουσα ζύμωση με την παρουσία του γνωστών μικροοργανισμών brettanomyces και pediococcus που βρίσκονται στο ξύλο αλλά και στην ατμόσφαιρα. Έτσι η μπύρα θα αναπτύξει τον ευχάριστο όξινο "Brett" χαρακτήρα. Οι ζυμώσεις όμως δεν σταματάνε εδώ καθώς μετά την εμφιάλωση θα ακολουθήσει και 3η ζύμωση στη φιάλη.
 
Περνώντας στη γευσιγνωσία της μπύρας, το χρώμα της είναι θολό ξανθοκίτρινο, με λευκό αφρό μέσης συνοχής και διάρκειας. Τα αρώματα της είναι ευχάριστα, funky, τα τυπικά του βρεττανομύκητα, φρουτώδη με νότες σταφυλιού και ξύλου. Η γεύση της είναι πραγματικά εξαιρετική, ξηρή, στυφή, αναζωογονητική, ξεδιψαστική, οινώδης και φυσικά όξινη, με ευχάριστες νότες ξύλου. Έχει ελαφρύ σώμα, αρκετή ανθράκωση, και τέλος η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, αρκετά ξηρή, όξινη κι ελάχιστα πικρή, και με έντονες νότες ξύλου!
 
Πηγή : oudbeersel.com
x

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland