Sadler's Peaky Blinder Black IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 627, Sadler's Peaky Blinder Black IPA, Αγγλική μαύρη india pale ale μπύρα με 4,6% αλκοόλ και 29 IBUs από την ζυθοποιία Sadler's Brewing Co, στο Stourbridge των West Midlands, δυτικά του Birmingham. Περισσότερα για τη ζυθοποιία και την ιστορία της μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Η Peaky Blinder Black IPA είναι μια από τις 5 μπύρες της σειράς Peaky Blinder. Υπάρχει ακόμα η pale ale,  η stout, η lager και το Rhubarb cider. Στη ζυθοποίησή της έχουν χρησιμοποιηθεί 3 βύνες, pale crystal chocolate, roasted και wheat και 5 ποικιλίες λυκίσκου Amarillo, Cascade, Citra, Chinook & Nelson Sauvin.
Περνώντας στα της μπύρας, η το χρώμα της είναι μαύρο με αρκετό, κρεμμώδη, συνεκτικό, λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα βυνώδη με απαλές νότες σοκολάτας, καφέ και λυκίσκου. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι γλυκόπικρη, ισορροπημένη, πικάντικη και hoppy, με νότες πικρής σοκολάτας, καραμέλας. Τέλος η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας με κύριο χαρακτηριστικό μια ελαφριά κι ευχάριστη πικράδα.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland