Αναστασίου Μόκα

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 626, Αναστασίου Μόκα, Ελληνική imperial coffee IPA μπύρα με 8,5% αλκοόλ και 60 IBUs από την Μικροζυθοποιία Αναστασίου στο Χαλάνδρι Αττικής. Περισσότερα για τη ζυθοποιία εδώ.
Τη Μόκα τη δοκίμασα για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα στο 1o Athens Craft Beer Festival και αμέσως μπήκε στη καρδιά μου! Στη ζυθοποίησή της έχουν χρησιμοποιηθεί καφές Arabica, κακάο, λακτόζη και 3 ποικιλίες λυκίσκου, Amarillo, Cascade & Citra.

Είναι απαστερίωτη, αφιλτράριστη, θολή πορτοκαλόξανθη με πυκνό, συνεκτικό, λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι έντονα, βυνώδη αλλά και hoppy μαζί, με πραγματικά υπέροχες νότες μόκας που θυμίζουν αυτές μιας μους σοκολάτας. Το σώμα της είναι γεμάτο και με μέση ανθράκωση! Η γεύση της είναι φοβερά απολαυστική, γλυκόπικρη και γλυκόπιοτη με υπέροχες hoppy νότες και φυσικά νότες καφέ, κακάο, σοκολάτας αλλά και του αλκοόλ που καθώς ζεσταίνεται γίνεται και πιο εμφανές! Τέλος η επίγευσή της έχει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της γεύσης, μια ιδιαίτερα ευχάριστη πικράδα και μεγάλη διάρκεια.
Μια πραγματικά ιδιαίτερη και απολαυστική μπύρα από τη ζυθοποιία Αναστασίου που για να ξεχωρίσει (κατά γενική ομολογία) σε ένα φεστιβάλ craft μπύρας ανάμεσα σε τόσες πολλές άλλες υπέροχες μπύρες, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς τι εντύπωση μπορεί να κάνει!

Πηγή: www.facebook.com

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland