Anchor Brewers' Pale Ale - Nelson

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 622, Anchor Brewers' Pale Ale - Nelson, Αμερικάνικη pale ale μπύρα με 5,3% αλκοόλ και 39 IBUs, από τη ζυθοποιία Anchor Brewing Company στο San Francisco της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Περισσότερα για τη ζυθοποιία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η σημερινή μπύρα (Brewers' Pale Ale - Nelson Hop Blend) είναι η πρώτη συνταγή της σειράς "Brewers' Pale Ale". Σε κάθε συνταγή αυτή της σειράς οι ζυθοποιοί της Anchor πειραματίζονται με διαφορετικές ποικιλίες λυκίσκου, κάνοντας την αρχή στα τέλη του 2017 με την γνωστή ποικιλία Nelson Sauvin από τη Νέα Ζηλανδία.

Στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιούνται 4 ποικιλίες βυνών, δίστιχο κριθάρι, κόκκινο σιτάρι, pilsner και acidulated. Το χρώμα της είναι θολό, ξανθό, με αρκετό κρεμώδη και συνεκτικό λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Το αρώματά της είναι αρκετά hoppy με ευχάριστες νότες εσπεριδοειδών, κίτρο, φλούδας γκρέιπφρουτ και νεράντζι που της έχουν προσδοθεί κυρίως από το διπλό dry-hopping που έχει υποστεί με τον Nelson Sauvin λυκίσκο. Το σώμα της είναι μεσαίο και με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, γλυκόπικρη, σχετικά πολύπλοκη για pale ale, με έντονα φρουτώδεις νότες από γκρέιπφρουτ, φρούτα του πάθους και αχλάδι. Τέλος, η επίγευσή της είναι σχετικά ξηρή με μια ευχάριστα έντονη πικράδα κι έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland