Anchor Go West! IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 447, Anchor Go West! IPA, Αμερικάνικη india pale ale μπύρα με 6,7 % αλκοόλ και 55 IBUs, από τη ζυθοποιία Anchor Brewing Company στο San Francisco της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.
Η ζυθοποιία Anchor ιδρύθηκε από έναν Γερμανό μετανάστη, τον Gottlieb Brekle Anchor το 1896 την οποία και πούλησε αργότερα στους επίσης Γερμανούς Ernst F. Baruth και Otto Schinkel, πατέρα & γιο. Το 1920 η ποτοαπαγόρευση θα κλείσει τη ζυθοποιία για 13 χρόνια. Το 1969 ο  Fritz Maytag θα αγοράσει τη ζυθοποιία και θα της δώσει μοναδική ώθηση. Το 2010 η εταιρεία αγοράστηκε από το The Griffin Group, μια εταιρεία επενδύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε εταιρείες αλκοολούχων ποτών, ενώ στις 3 Αυγούστου 2017 αποκτήθηκε από τον την Ιαπωνική Sapporo Breweries.
Στη ζυθοποίηση της Go West! IPA, χρησιμοποιείται βύνη από δίστιχο κριθάρι, 2 ποικιλίες λυκίσκων Apollo & Bravo και 4 άλλες (Citra, Equinox, Calypso & Eureka!) κατά την dry-hop επεξεργασία. Έχει υπέροχο κεχριμπαρένιο χρώμα με πυκνό κρεμώδη λευκό αφρό! Στη μύτη διακρίνονται τα έντονα τροπικά φρουτώδη αρώματα, με νότες κίτρου και πεύκου. Η γεύση της είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, πικρή, ελάχιστα πικάντικη ενώ το σώμα της είναι ελαφρύ. Ιδιαίτερα έντονη και μεγάλης διάρκειας είναι και η επίγευσή της, με κύριο χαρακτηριστικό την ευχάριστη πικράδα.

Πηγή: www.beer.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia