Sierra Nevada Torpedo

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 444, Sierra Nevada Torpedo Extra IPA, Αμερικάνικη craft india pale ale μπύρα με 7,2 % αλκοόλ και 65 IBUs, από τη ζυθοποιία Sierra Nevada Brewing Company στο Chinco της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Περισσότερα για τη  ζυθοποιία εδώ.
Πρόκειται για την πρώτη μπύρα που παρουσίασε την Τορπίλη Λυκίσκου "Hop Torpedo",  με dry-hopping επεξεργασία λυκίσκου που μεταδίδει τα αρώματα του λυκίσκου χωρίς να προσθέτει παραπάνω πικράδα! Και είναι θετικό τώρα αυτό; θα ρωτήσουν οι λυκισκολάγνοι... Την πικράδα την θέλουμε! Όπως και να έχει, δεν αλλάζει το γεγονός ότι στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιούνται τρία είδη λυκίσκου (Magnum, Crystal, Citra) και δυο βύνης (Two-row Pale, Caramel).
Το χρώμα της είναι σκούρο πορτοκαλί, ο αφρός της λευκός, πλούσιος, συνεκτικός μέσης διάρκειας. Τα αρώματα της  είναι έντονα, επιθετικά και σύνθετα με νότες εσπεριδοειδών, πεύκου και τροπικών φρούτων. Η γεύση της είναι υπέροχη, πικρή και γλυκιά, με νότες κίτρου και καραμέλας κι η επίγευσή της αρκετά έντονη, μέσης διάρκειας, και ελάχιστα πικρή και στυφή. Με δύο λόγια μια πάρα πολύ καλή IPA που την καταευχαριστήθηκα.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia