Edge Brewing Padrino

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 445, Edge Brewing Padrino, Ισπανική american porter μπύρα με 6,9 % αλκοόλ και 38 IBUs, από τη ζυθοποιία Edge Brewing στη Βαρκελώνη. Περισσότερα για τη  ζυθοποιία εδώ.
Η Padrino λίγες μόνο μέρες πριν κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία American Porter στον γνωστό διαγωνισμό National Beer Championship (CampeonatoNacional de Cervezas) 2018, που διεξήχθη στη Βαρκελώνη στις 6-8 Ιουλίου 2018, ενώ η ζυθοποιία κατέκτησε και τον τίτλο της καλύτερης ζυθοποιίας.
Είναι μαύρη μπύρα με λιγοστό αλλά πυκνό και κρεμώδη μπεζ αφρό μέσης διάρκειας. Διακρίνονται τα πλούσια αρώματα καφέ, ψημένης βύνης και κάποιες νότες σταφίδας! Έχει γεμάτο σώμα, μέτρια ενανθράκωση και η γεύση της είναι γλυκόπικρη, βυνώδης, με νότες καραμέλας και σοκολάτας και με το λυκίσκο να κάνει δειλά την παρουσία του. Έντονη και μακράς διάρκειας είναι και η επίγευση στην οποία διακρίνεται μια ελαφριά οξύτητα. Έχω ξαναπεί πως οι porter είναι οι αγαπημένες μου μπύρες και η σημερινή μου άφησε από τις καλύτερες εντυπώσεις.
Τέλος να σημειωθεί πως η Padrino κυκλοφορεί και σε μια δεύτερη εκδοχή, ακόμη πιο γλυκιά, την Padrino Chocolate &Vanilla.




Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia