ΚΥΚΑΩ Brut IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 574, ΚΥΚΑΩ Brut IPA, Ελληνική brut IPA μπύρα με 8% αλκοόλ και 40 IBUs. Παρασκευάζεται από την ΚΥΚΑΩ - Handcrafted, Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία Ο.Ε. στο Πλατάνι Αχαΐας, λίγο έξω από την Πάτρα. Περισσότερα για την ΚΥΚΑΩ εδώ
H Brut IPA κυκλοφόρησε την άνοιξη που μας πέρασε ως μια από τις 4 μπύρες της ανοιξιάτικης σειράς Spring, μαζί με τις WIT IPA, RYE IPA & DIPA.
Το χρώμα της είναι θολό ξανθοκίτρινο, με αρκετό, λευκό, πυκνό και θορυβώδη αφρό μικρής σχετικά διάρκειας. Τα αρώματα της  είναι απαλά, με ιδιαίτερα ευχάριστες, ανοιξιάτικες νότες ανθέων και τροπικών φρούτων που της προσδίδονται από τις δύο ποικιλίες λυκίσκων (Hallertau Blanc & Cascade) που έχουν χρησιμοποιηθεί στην ζυθοποίησή της. Το σώμα της είναι μεσαίο, έχει μέση ανθράκωση και υπέροχη γεύση, γλυκόπικρη, με φρουτώδεις νότες ανανά και ροδάκινου. Τέλος η επίγευσή της είναι πικρή, ξηρή και μεγάλης διάρκειας. Μια πραγματικά ανοιξιάτικη μπύρα, που τραβιέται και το καλοκαίρι φυσικά, θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή γιατί η υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ τους καλοκαιρινούς μήνες κρύβει παγίδες.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland